biznis
0

Zavirite u Pino Nature Hotel na Trebeviću: Povratak Prvog šumara 8. januara

Piše: E. S. H.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Radovi na renoviranju nekadašnjeg hotela Prvi šumar na Trebeviću, koji je dobio ime Pino Nature Hotel, se privode kraju, a otvaranje je najavljeno za 8. januar 2016. godine.

Pino Nature Hotel je objekt sa 24 sobe i apartmanom, a u hotelu su i kongresne dvorane za poslovne ljude, igraonice za djecu, wellness centar, kamin-sala, restoran i bazen. Kvadratura hotela će ostati ista, ali je sadržaj i izgled ovog objekta pretvoren u hotel i dosta je promijenjen u odnosu na raniji period.

"Radovi još uvijek nisu u potpunosti završeni iako mi već građane puštamo da uđu unutra, popiju kafu i nešto pojedu. Naredne sedmice će građani moći doći u hotel, popiti kafu i vidjeti kako to sve izgleda", rekla je za Klix.ba Aida Terzić iz Relax Toursa, agencije koja je zadužena za ovaj objekt.

Dodala je da se starije generacije sjećaju objekta Prvi šumar koji je bio jedno od omiljenih odredišta za Sarajlije. Posebna draž je što ste na planini, ali ste u centru Sarajeva. To je ono što je posebno u ovoj priči.

"Do Jahorine ili Bjelašnice vam treba duže od pola sata. Planirano je da ovaj objekat bude 'dnevni boravak Sarajlija'. Dok je grad u smogu i magli, vi ste za 10 minuta na Trebeviću i na čistom zraku", kazala je Terzić. Na objektu će biti zelena terasa od 300-400 kvadratnih metara sa koje će se pružati pogled na pejzaž.

Oko Pino Nature Hotela će biti uređene šetnice, biciklističke staze i igralište, a postavlja se baby ski-lift. Veliki dio radova oko objekta će biti dorađen u martu, a sve će biti dostupno građanima na korištenje i to besplatno.

Podsjećamo, ponuda gostima bit će bazirana na eko i zdravoj hrani, a u objektu se neće točiti alkoholna pića. Izvođač radova je firma Tuzlić-Srebrenica d.o.o. Zavidovići. Projektant hotela je Studio Zec, a glavni arhitekt Amir Vuk Zec. U objekat je investirano blizu 3,5 miliona KM.

Za samo nekoliko minuta vožnje možete pobjeći od gradske buke i gužve, te udisati čist zrak i uživati u prirodi.