promo
26

Zašto treba naučiti programski jezik Swift

Apple je svojim programerima diljem planete isplatio 45 milijardi $ samo prošle godine.

Da li nam je dosadilo da duže od tri decenije budemo uz Apple, često nas pitaju ljudi kada saznaju koliko dugo nismo promijenili poslodavca. U ponedjeljak 18. oktobra, Apple je na svojoj sada već čuvenoj prezentaciji pokazao zašto nam nikada nije dosadno. Taj pozitivni adrenalin koji Apple donosi svojim korisnicima održava nas u zdravom stanju i u nadi da nade još ima.

Vratimo se malo u prošlost, na čuveni sajam NAB 2000 u Las Vegasu, na razmeđi milenijuma. Iskrcali smo se obučeni u dukserice koje nam je poslala direktorica Apple marketinga iz Zagreba, Nina Bulovec. Dukserice su bile crne sa velikim plavim X koje je označavalo novi operativni sistem baziran na Next OS, nastalim pod dirigentskom palicom Steve Jobsa. Tamo su nas gledali kao vanzemaljce, prilazili i zapitkivali o tada novonajavljenom operativnom sistemu. To je magija koju samo Apple zna da napravi.

Nina Bulovec nam je poslije par godina organizovala i susret sa Steve Jobsom u Parizu. Poslije dvadeset godina od tada Apple je i dalje tehnološki lider, a i najveća kompanija na svijetu ikada. Naša fabrika programera koja radi za Apple je od prvih dana pojave programskog jezik Swift sprovodila profesionalne treninge za pojedince i firme koji žele da ovladaju razvojem aplikacija za operativni sistem iOS u programskom jeziku Swift. Kroz naše obuke prošao je veliki broj kandidata i praktično svi koji su temeljno pristupili učenju, danas rade kao profesionalni Swift/iOS programeri širom svijeta.

Naše obuke, u potpunosti prate Apple-ov kurikulum, koji je brižljivo razvijen i unapređuje se redovno. Obuku vodi certificirani Apple trener nivoa T3, uz pomoć asistenata koji su takođe Swift/iOS programeri sa svakodnevnim programerskim znanjem i iskustvom. Zahvaljujući ozbiljnom pristupu i ostvarenim rezultatima, dobitnici smo nagrada Apple Trening Partner Godine na teritoriji EMEA (Evropa, Bliski istok i Afrika) za 2018. i 2019. godinu.

Svi polaznici koji uspješno realizuju sve vježbe iz kurikuluma, uz superviziju certificiranih trenera, dobijaju zvanični Apple Certificate of Achievement koji potvrđuje da ste prošli obuku po strogim Apple standardima.

Po završetku kursa, polaznik je osposobljen da samostalno kreira iOS/Swift aplikacije na nivou kakav ima preko 95% proizvoda na AppStore-u, da pristupa web servisima, pravi korisničke interfejse nivoa karakterističnog za Apple i implementira neophodnu poslovnu logiku.

Naš kurs sadrži dva velika modula, od kojih je prvi - "Introduction to programming language Swift", a drugi - "Introduction to iOS SDK", oba modula su visoko povezana.

Kurs uključuje 40 školskih sati po 45 minuta, koji se realizuju u formatu od 4 školska sata nedjeljno, po 1 ili 2 časa u bloku, danima kada se zakažu predavanja, najčešće sa početkom u 20h. Pored toga, svaki sat podrazumijeva još 4-5 sati samostalnog rada polaznika uz jasno definirane zadatke, što odgovara svjetskim standardima za obrazovanje odraslih. Satovi se sprovode online putem Zoom platforme. Polaznicima je neophodan Mac računar.

Cijena kompletnog kursa je: 1.439 EUR, no za upis u novembarsku grupu cijena je 1.199 EUR. Popust se dodjeljuje povodom nedavno održanog Apple Eventa na kome je pokazao apsolutnu premoć nove hardverske platforme kojoj je potreban novi softver koji ćete napisati Vi!

Dosadno, sa početka teksta?

Ko je stigao do ovog reda i još uvijek nije mu dosadno, zreo je da se prijavi na obuku na ovom linku.