Komentari (80)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne znam dal' je tačno ali mislim da je cilj smanjenje PDV-a...međutim znam šta je cilj Klixa, punjenje praznog prostora sa brdskim međedom u svrhu prikupljanja klikova i komentara
Cilj je da Dodikov i SNSD-restorani, jabučarska gazdinstva, lokali, diskoteke i zaštitarske agencije plaćaju manje PDV-a. Računica je jasna, bolje im je smanjiti PDV i upliv u entitetski budžet na račun njihovih preduzeća, jer su već sve preuzeli.
I u svrhu širenja netrpeljivosti naspram drugih i drgačijih!
Znaci sad ne valja ni prijedlog da se smanji PDV 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Da Dodik traži ukidanje RS bilo bi... Šta se krije iza toga? I onda bi pokazali neko istraživanje iz Sarajeva gdje je 44% anketiranih protiv zahtjeva Dodika da se ukine RS. Još nekih 30% da treba razmisliti prije te odluke.
Kako smo mi bolestan narod.Nama ne bitno od koga dolazi prijedlog a ne o čemu je i šta donosi.Ako će to pomoći ovoj sirotinji da jeftinije nabavi hranu i lijekove treba ozbiljno sve razmotriti.Nase komšije to već rade kao odgovor na opću inflaciju...
Ova agencija je još prije 7 godina povezana sa SebiOn,nije demantirao.
Ovo nije prijedlog o smanjenju već o povećanju PDV-a. Dakle, povećava se sa 17% na 22% za sve osim za hljeb i lijekove. Poskupiće sve, struja, voda, grijanje, plin, gorivo, i sva druga roba osim hljeba. Ukupan efekat za sve građane će biti poskupljenje. Dodiku zafalilo para, pa bi da poveća PDV.
Apsolutno protiv, smanjice pdv na 10-tak artikala a povecati na 7000+ artikala, i za normalnu osobu troskovi zivota ce se povecati.
Ništa im ne vjerujem
Pa naravno da bi bilo zloupotreba, neko bi kupio jahtu i prikazao je ko hljeb
Nikako smanjit PDV, nije bitno kakav je prijedlog bitno je od koga je. High five for Balkan mentality :D
Stvarni cilj Srba ja pokazati i dokazati nesposobnost drugih!
Ja sam ovo predložio donedavno spustit ga negdje do 11 ili 12%XD znam ja bi da ga nema nikako ali štaš
Smanjenje PDVa je potrebno RSu zbog potencijalnih socijalnih nemira jer njihovi penzioneri a i radnici uskoro neće moći više ni hljeba da kupe. FBiH treba odbaciti prijedlog a povećati soc. davanja.
a do neki dan trazio godinama da se PDV poveca na 25% pa i 30%
Ulizivanje birackom tijelu.
samo idiot moze glasat za odredjenu politicku opciju na osnovu jednog poteza u cetverogodisnjem mandatu
Smanjiti PDV i isto tako smanjiti plate političarima, pa ako nisu zadovoljni, neka idu u Njemačku - tamo su plate veće!!
Nama tesko njima jos teze... samo kad nesto treba oni se vrate i traže od drzave.....
Pa kao i sve hulje .
Ama smanjujte pdv na gorivo i osnovne namirnice dok traje inflacija, šta vam je idioti. To što Dodik predlaže nije uopće loše.