Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cijena 1000 m^3 plina je $230 = 390 KM ne znam odakle su ti ove brojke, kao drugo igras rijecima i stavljas procente koje se ne uklapaju fino AKO si iskren daj jednacinu koja pokazuje kako je doslo do 30% povjecanje.
@LambdaExp kako ti znas koliko je cijena 1000m kubnih
PORED MJESEĆNOG OČITANJA UTROŠKA NA SETU , SARAJEVOGAS NEZAKONITO UVEĆAVA UTROŠAK PO IZMIŠLJENOJ TOPLOTNOJ VRIJEDNOSTI, U KOJU POTROŠAĆI NEMAJU UVIDA , A O STVARNOM KVALITETU PLINA , ODNOSNO TOJ TOPLOTNOJ VRIJEDNOSTI DA NEGOVORIMO.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Jedini razlog poskupljenja je vase postojanje ( postojanje BH gasa). Vi ste izmisljena kategorija za uposljavanje stranackih uhljeba. Energoinvest kupuje gas u Rusiji a Sarajevo gas ga prodaje krajnjim korisnicima i tako je funkcionisalo prije rata. Nakon rata neko se sjetio da osnuje ovo kretensko preduzece koji je suvisna karika u lancu snabdijevanja plinom.
@WildRiver16 ____Treba ukinuti i onaj Travnik gas, Tuzla gas, Zavidovići plin, itdd..
monopol nema konkurenta
sve gore i gore sto ne poskupi zimi nego na kraju sezone narod ce kao.lakse podnijeti neplaca se sad a kad dodze zima pomagaj ovce nema sta
Pa pas vam majku vasu što niste izdvojili iz budzeta , a na teret građana!?
Dabogda svi pomrli od ćumura i zagađenja zraka niko živ ne ostao!!!!
Tako ti je to kad si zavisan od ruskog gasa.
Ovaj Jasmin je takvo ljakse da to nije normalno. Samo Sandzak. U Sarajevu vise nijedno gradsko dijete nije ostalo.
I onda vam smeta zagadjenost... Bit cemo mi jos zagadjeniji.
Ovde je jedini krivac Sarajevogas koji godinama uzima nerealno visoke marze
Sdoooo vlada bila jel tako...jesu li to oni od one "otisla edina dosla kristina" sto galame te stvari?ma nije moguce a i da jeste "nek me moj krade" ...mamu li vam krijete se iza selama i modernih turban bula
Ma pišaj te po naradu tako i treba...sad ce ko fol vlada KS nesto da urgira a godinama nas deru po guzovima...sufinansiraj te kotlove i peci na pelet da se slijedece zime ne pogusimo ...BAGRO
JA SAM PRIPREMIO STARIH GUMA PLASTICNE FLASE PRESUKEM.I OSTAVLJAM. KAZU DA DAJE TOPLOTU U KOTLOVNICI KAO I PLIN..PA DA SE GUSIMO U SARAJEVU I JA A I OVI LOPOVI U VLADI KS.
Pa.zato sto vas ima 10 da se ugradite do potrosaca.
Niste za sve ove godine radili na alternativi, sad pričate o nekoj južnoj interkonekciji koja zaobilazi Sarajevo i kojom će HDZ da nam 'zavrće uši', kao što sad radi Srbija gas i Rusi. Što ne bi, može im se. Taj gas je kompletno mogao da se zamijeni toplovodom i strujom, s ne da budemo nekome taoci zbog gasa. A onda nam ni vi ne bi više trebali, a to bi nam bio nagradni bonus.
Ljudi, čemu sva ova nagadjanja.; Rusi naplaćuju ratni dug Bosni kroz povećane cijene. E sad zašto se to naplaćuju povećanjem cijena a ne posebnom fakturom gdje bi jasno stajalo da je to ratni dug, e to je sad druga priča. Ovako je lakše sve svaliti na Ruse a ustvari sve je do SDA. Nije ni do Rusa ni do BH Gasa.