{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zarubezhneft zainteresovan za istraživanje nafte u FBiH

S
23.7.2012. u 13:48
0
15
Zarubezhneft zainteresovan za istraživanje nafte u FBiH
0
Zarubezhneft zainteresovan za istraživanje nafte u FBiH
Ruska kompanija Zarubezhneft zainteresovana je za dobijanje koncesije za istraživanje nalazišta nafte i u Federaciji BiH, rekao je Srni načelnik Odjeljenja za marketing i reklamu "Optima grupe" Rade Vidaković.
Vidaković je dodao da je zamjenik direktora Zarubezhnefta Aleksandar Kožurin upoznao premijera FBiH Nermina Nikšića o zainteresovanosti za učešće u dobijanju koncesije.

"U narednom periodu možemo očekivati da će biti raspisan transparentan tender i da ćemo ravnopravno, kao i drugi, moći da učestvujemo u borbi za tu koncesiju“, naglasio je Vidaković.

On je naveo da je na sastanku sa premijerom FBiH istaknuto da je tržište Federacije BiH transparentno i da nema favorizovanja kompanija, te da „Optima grupa“, kao domaći proizvođač sa maksimalnim kvalitetom, može očekivati ravnopravnu utakmicu.

Vidaković je rekao da su u "Optima grupi" zahvalni institucijama Republike Srpske, FBiH i BiH na razumijevanju i prepoznavanju značaja investiranja i razvoja naftnog sektora u BiH.

Prema njegovim riječima, premijer Nikšić je upoznat i sa planovima "Optima grupe" da u ovoj i narednoj godini širi maloprodajnu mrežu na teritoriji cijele BiH, prvenstveno FBiH, jer u RS već ima veliki broj pumpi.

On je napomenuo da su prioritet veći gradovi kao što su Mostar, Sarajevo i Zenica.

"To širenje može nas dovesti do podizanja kvaliteta usluge i konkurentnosti, a konkurentnost dovodi do mogućnosti da kupci imaju veći izbor i do konkurentnijih cijena“, istakao je Vidaković.

Direktor "Optima grupe“ Aleksanadar Đakonov u petak je direktoru Federalne uprave za inspekcijske poslove Ibrahimu Tirku predao donaciju – portabl spektometar za detaljne analize benzinskih i dizel goriva.

Ovaj uređaj američke proizvodnje u kratkom vremenu određuje čak 40 parametara kvaliteta goriva, kao što su gustina, sadržaj benzena i ukupnih aromata, sadržaj oksigenata, oktanski broj i drugo, a vrijednost mu je 132.267 KM.

Vidaković je naglasio da je cilj "Optima grupe" da se na tržištu BiH vrši maksimalna kontrola derivata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: