{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zarubezhneft zainteresovan za istraživanje nafte u FBiH

S
23.7.2012. u 13:48
0
15
Zarubezhneft zainteresovan za istraživanje nafte u FBiH
0
Zarubezhneft zainteresovan za istraživanje nafte u FBiH
Ruska kompanija Zarubezhneft zainteresovana je za dobijanje koncesije za istraživanje nalazišta nafte i u Federaciji BiH, rekao je Srni načelnik Odjeljenja za marketing i reklamu "Optima grupe" Rade Vidaković.
Vidaković je dodao da je zamjenik direktora Zarubezhnefta Aleksandar Kožurin upoznao premijera FBiH Nermina Nikšića o zainteresovanosti za učešće u dobijanju koncesije.

"U narednom periodu možemo očekivati da će biti raspisan transparentan tender i da ćemo ravnopravno, kao i drugi, moći da učestvujemo u borbi za tu koncesiju“, naglasio je Vidaković.

On je naveo da je na sastanku sa premijerom FBiH istaknuto da je tržište Federacije BiH transparentno i da nema favorizovanja kompanija, te da „Optima grupa“, kao domaći proizvođač sa maksimalnim kvalitetom, može očekivati ravnopravnu utakmicu.

Vidaković je rekao da su u "Optima grupi" zahvalni institucijama Republike Srpske, FBiH i BiH na razumijevanju i prepoznavanju značaja investiranja i razvoja naftnog sektora u BiH.

Prema njegovim riječima, premijer Nikšić je upoznat i sa planovima "Optima grupe" da u ovoj i narednoj godini širi maloprodajnu mrežu na teritoriji cijele BiH, prvenstveno FBiH, jer u RS već ima veliki broj pumpi.

On je napomenuo da su prioritet veći gradovi kao što su Mostar, Sarajevo i Zenica.

"To širenje može nas dovesti do podizanja kvaliteta usluge i konkurentnosti, a konkurentnost dovodi do mogućnosti da kupci imaju veći izbor i do konkurentnijih cijena“, istakao je Vidaković.

Direktor "Optima grupe“ Aleksanadar Đakonov u petak je direktoru Federalne uprave za inspekcijske poslove Ibrahimu Tirku predao donaciju – portabl spektometar za detaljne analize benzinskih i dizel goriva.

Ovaj uređaj američke proizvodnje u kratkom vremenu određuje čak 40 parametara kvaliteta goriva, kao što su gustina, sadržaj benzena i ukupnih aromata, sadržaj oksigenata, oktanski broj i drugo, a vrijednost mu je 132.267 KM.

Vidaković je naglasio da je cilj "Optima grupe" da se na tržištu BiH vrši maksimalna kontrola derivata.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: