{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rafinerije u Brodu i Modriči značajan industrijski faktor u BiH

S
11.5.2012. u 16:38
0
1
Rafinerije u Brodu i Modriči značajan industrijski faktor u BiH
0
Rafinerije u Brodu i Modriči značajan industrijski faktor u BiH
Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir izjavio je danas da svi politički i drugi subjekti u BiH moraju podržavati rad Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu i Rafinerije ulja u Modriči, jer su one okosnica privrednog razvoja BiH.
Budimir je, nakon posjete Rafineriji nafte u Bosanskom Brodu, rekao da "Nestro grupacija" predstavlja jedan od najvažnijih privrednih subjekata u BiH koji umnogome doprinosi razvoju industrijske proizvodnje i ukupnom izvozu BiH.

"Ova preduzeća i ranije su bila značajni industrijski faktor ne samo u BiH, već i šire", rekao je Budimir novinarima, te naglasio da bi bilo dobro da je u BiH više ovakvih preduzeća.

On je obećao da će pomoći da se gorivo iz Rafinerije u Bosanskom Brodu više nađe na benzinskim pumpama u Federaciji BiH.

Direktor Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu Sergej Kraščuk istakao je da je poseban akcenat u razgovorima bio na dosadašnjim ulaganjima, kao i planiranim investicijama u "Nestro grupaciji" u narednim godinama.

"Do sada je uloženo više od 480 miliona eura za regulisanje obaveza preduzeća nastalih po osnovu prenosa vlasništva, na ime finansiranja tekućih troškova i investicionih ulaganja. U narednom periodu planirana su ulaganja od 915 miliona eura, od čega u Rafineriju u Bosanskom Brodu 760 miliona eura, Rafineriju u Modriči 64 miliona eura, 'Nestro petrol' 52 miliona eura i 'Optima grupu' 39 miliona eura", naveo je Kraščuk.

Budimir je zajedno sa rukovodstvom obišao postrojenja Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu, a nakon toga i Rafineriju ulja u Modriči.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: