Promo
24

Započnite uspješnu karijeru u mrežnim tehnologijama sa pripremom za polaganje Cisco CCNA certifikata

Centar za poslovnu edukaciju (CPE) organizuje dvomjesečni kurs "Intenzivne pripreme za polaganje Cisco CCNA certifikata" sa početkom u srijedu 11. septembra 2019. godine u CPE Sarajevo na adresi Kolodvorska 5.

Iskoristite čak 20 posto popusta za ovu grupu i požurite sa prijavom, broj polaznika je ograničen na 12 u grupi.

Uspješna karijera u mrežnim tehnologijama počinje sa CCNA Routing & Switching certifikatom, a ovaj kurs vas kroz praktične vježbe i primjere priprema za polaganje ovog testa.

Kurs je podijeljen na dva modula: ICND1 i ICND2.

ICND1

U prvom dijelu kursa obradit ćemo osnovne teme umrežavanja, uključujući mrežne komponente, konfiguraciju, upravljanje Cisco uređajima, troubleshooting i sigurnost. Počet ćemo s temeljima kabliranja, mrežnim dijagramima i komponentama, ali i upoznati se s mrežnim pojmovima i konfiguracijama koje se primjenjuju u gotovo svim organizacijama i ustanovama širom svijeta.

ICND2

Po završetku dugog dijela kursa polaznici će biti u mogućnosti instalirati, konfigurisati, upravljati i otklanjati greške u tehnologijama koje se koriste u većini enterprise mreža danas. Ovaj dio kursa podrazumijeva razumijevanje redundantnih topologija, konfiguraciju multi-area OSPF i EIGRP protokola i uključuje dublji pogled na rješavanje problema.

Ciljevi kursa

  • Razumijevanje koncepta, osnova i principa računarskih mreža;
  • osposobljavanje polaznika za dizajniranje, izgradnju i održavanje manjih i srednje velikih računarskih mreža;
  • priprema polaznika za polaganje CCNA R&S 200-125 certifikata kroz detaljan uvid u mrežne protokole i terminologiju kao i rad na simulacijskim softverima.

Kome je namjenjen kurs

Svima koji žele naučiti osnove mrežnih tehnologija i certificirati se za najpoznatiji Cisco CCNA certifikat. Prethodno znanje mrežnih tehnologija nije neophodno, pa je kurs namijenjen najširoj populaciji koja ima interesovanja za budući rad kao mrežni administratori, tehničari za podršku, mrežni serviseri ili onima koji žele dalje napredovati na naprednije Cisco certifikate.

Predavač: Mirza Ćerim

Još od srednjoškolskih dana iskazuje interes za informatiku i mrežne tehnolgije te je prvi ozbiljan kontakt sa mrežnim tehnologijama imao prije više od 10 godina kada je upisao Cisco akademiju, koju je ubrzo i uspješno i završio. Sa velikim interesovanjem i željom za dokazivanjem, 2011. godine iz prvog pokušaja polaže CCNA R&S certifikat gdje je bio jedan od rijetkih studenata akademije kojima je to uspjelo i koji su uopće nastavili sa daljom certifikacijom i napredovanjem. U želji da proširi svoje znanje, iste godine pokreće privatno program priprema za CCNA R&S certifikat pomažući zainteresovanim kandidatima da polože prvi stepen Cisco certifikacije. Ubrzo nakon toga dobija posao u jednoj od vodećih ICT firmi u Sarajevu gdje stiče ogromno iskustvo u rješavanju kompleksnih problema na mreži i radeći na projektima za velike kompanije. Početkom 2012. godine uspješno polaže i CCNP R&S certifikat gdje stiče zvanje certificiranog mrežnog administratora na profesionalnom nivou rješavajući probleme na srednje velikim i velikim (kampus) mrežama. Od novembra 2016. godine aktivno radi kao instruktor za Cisco CCNA R&S kurs u Sarajevu. Trenutno je zaposlen u jednoj od vodećih banaka u BiH kao network infrastructure and services expert. U budućnosti planira polagati najviši Cisco certifikat CCIE R&S, kojeg u svijetu ima veoma mali broj ljudi.

Certifikat

Po završetku treninga učesnici dobijaju CPE certifikat. Požurite sa prijavom i iskoristite 10 posto popusta za ovu grupu.

Više informacija o radionici i prijave na www.cpe.ba ili putem telefona 033 260 505.