|

Zajednička poštanska marka bh. i turske pošte

Zajednička poštanska marka bh. i turske pošte
0
S
Sarajevo-x.com
10.9.2009. u 10:40
8
komentara
0

dijeljenja
Zajednička poštanska marka bh. i turske pošte
Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović i federalni ministar prometa i komunikacija Nail Šećkanović primili su danas izaslanstvo Turskih pošta, na čelu s generalnim direktorom Osmanom Turgulom, koje u našoj zemlji boravi radi uspostave saradnje s JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo.
Tokom susreta, kojem je prisustvovao i izvršni direktor Sektora za razvoj i informacioni sistem BH Pošta Enes Džihić, premijer Mujezinović je istakao kako je poštanski promet samo jedna od brojnih oblasti u kojoj BiH i Turska mogu sarađivati. On je, također, pozdravio potpisani Memorandum o saradnji dviju pošta, koji će biti konkretiziran kroz razgovore njihovih tehničkih timova.

Direktor Turgul je danas, u ime ministra prometa i komunikacija Republike Turske, premijeru Mujezinoviću i ministru Šećkanoviću uručio poziv za sudjelovanje na Međunardonom forumu o transportu, koji se u Istanbulu održava od 27.9. do 1.10. ove godine.

Kako je kazano tokom susreta, BH Pošta i Turska pošta će, povodom 9. oktobra - Svjetskog dana pošta, izdati zajedničku poštansku marku.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...