{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zabilježeno jačanje kreditne aktivnosti banaka

F
27.5.2011. u 18:12
0
1
Zabilježeno jačanje kreditne aktivnosti banaka
0
Zabilježeno jačanje kreditne aktivnosti banaka
Centralna banka BiH
Guverner Centralne banke BiH (CBBiH) Kemal Kozarić sa saradnicima razgovarao je u petak sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koju je predvodio šef Misije MMF za BiH Costas Christou.
Istaknuto je da je stabilnost finansijskog sektora na zadovoljavajućem nivou, imajući u vidu dešavanja u realnom sektoru.

"Međutim, mogući rizici u finansijskom sektoru ogledaju se u posljedicama slabe domaće potražnje i mogućeg smanjenja trgovinske razmjene sa glavnim trgovinskim partnerima. Prema rezultatima testova na stres, bankarski sektor je adekvatno kapitaliziran, ali je preporučeno stalno nadgledanje adekvatnosti kapitala komercijalnih banaka", navodi se u saopćenju Službe za odnose s javnošću CBBiH,

Na sastanku je konstatirano da je tokom prva tri mjeseca ove godine zabilježeno jačanje kreditne aktivnosti banaka posebno prema privatnim preduzećima, te da kreditne politike banaka i raspoloživost likvidnih sredstava nisu ograničavajući faktor daljem kreditnom rastu.

Tokom razgovora predstavnika CBBiH i delegacije MMF-a bilo je riječi i o narednim koracima koje je potrebno poduzeti u okviru Bečke inicijative.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: