{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za sedam mjeseci prikupljeno 3,289 milijardi KM

S
15.8.2012. u 09:34
0
2
Za sedam mjeseci prikupljeno 3,289 milijardi KM
0
Za sedam mjeseci prikupljeno 3,289 milijardi KM
Zgrada UIO-a
Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH je za sedam mjeseci ove godine godine prikupila 3,289 milijardi KM prihoda od indirektnih poreza, što je za 12 miliona KM manje u odnosu na isti period prošle godine, navela je UIO.
Rast prihoda od indirektnih poreza zabilježen je u januaru, martu, aprilu, maju i julu, a pad u februaru i junu.

U januaru je prikupljeno 443 miliona KM ili za 16 miliona KM više u odnosu na januar prošle godine, dok je u februaru ove godine prikupljeno 390 miliona KM, što je za 30 miliona KM manje nego u istom prošlogodišnjem mjesecu.

Martovski iznos prikupljenih prihoda bio je 474 miliona KM, ili za šest miliona KM više u odnosu na isti mjesec prošle godine, dok je nivo prihoda prikupljenih u aprilu od 463 miliona KM za 17 miliona KM veći nego u istom mjesecu prošle godine.

U maju ove godine je prikupljeno 502 miliona KM ili za 11 miliona KM više nego u istom mjesecu prošle godine, dok su u junu ove godine prikupljeni prihodi od 480 miliona KM za 62 miliona KM manji nego u istom prošlogodišnjem mjesecu.

U julu je prikuljeno 537 miliona KM indirektnih poreza, što je za 30 miliona KM više nego u istom mjesecu prošle godine.

Poreskim obveznicima je po osnovu povrata PDV-a u sedam mjeseci ove godine vraćeno 505 miliona KM, što je identično povratima izvršenim u istom periodu prošle godine.

Nakon izvršenih povrata PDV-a poreskim obveznicima, od početka godine pa zaključno sa karajem jula, korisnicima su raspoređeni prihodi sa Jedinstvenog računa u iznosu od 2,78 milijardi KM.

Za finansiranje institucija BiH doznačeno je 433 miliona KM, Federaciji BiH raspoređeno je 1,473 milijardi KM, Republici Srpskoj 784 miliona KM, a Brko distriktu 82 miliona KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: