|

Za pređenih 60 kilometara autoputa u RS-u plaća se isto kao i za 34

Za pređenih 60 kilometara autoputa u RS-u plaća se isto kao i za 34
4
A. D.
6.11.2019. u 10:51
38
komentara
4

dijeljenja
Za pređenih 60 kilometara autoputa u RS-u plaća se isto kao i za 34 Foto: Autoputevi RS
Vlada RS obznanila je da je od 1. novembra na snazi zatvoreni sistem naplate putarine podrazumijeva naplatu po pređenom kilometru na autoputu u ovom entitetu. Međutim, nakon određenih izračuna postavlja se pitanje da li je to slučaj.
Portal CAPITAL analizirao je udaljenost između naplatnih stanica i zvanične cijene putarina i utvrdio da se za isti broj pređenih kilometara plaća različita cijena, u pojedinim slučajevima i duplo veća.

"Ako vozač putničkog automobila uđe na autoput u mjestu Drugovići, između Laktaša i Prnjavora, i vozi do Kladara (Doboj), preći će 60 kilometara i platiće putarinu pet maraka. Ako isti vozač ne ide do Doboja, već odluči da ide u Gradišku i sa autoputa siđe na naplatnom mjestu Čatrnja, platiće isto pet maraka putarine, iako je prešao 34 km ili skoro duplo manje kilometara nego do Doboja", kaže se u analizi.Također, iz Drugovića do Prnjavora autoputem se ide 26 kilometara i plaća se dvije marke putarine, a iz Drugovića do Nove Topole (između Laktaša i Gradiške) također je 26 kilometara, a putarina je četiri marke.
Prijavi grešku


Komentari (38)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...