Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Daj zavrsite Podvelezje, najavljujete je od '96.
Kako uništiti Elektroprivredu i državu 101: gradi neisplative izvore energije, mini hidrocentrale, vjetroelektrane. Vučeš i praviš infrastrukturu do na vrh planina u državi gdje samo centri gradova imaju osnovnu infrastrukturu, ali to ne ulazi u trošak investicije. Razvališ čitav kanjon i sve daš u zakup, popilaju svu šumu i oguče šljunak i kamen zbog tzv "koncesije" koja je džaba, bez sanacije. I još te investicije subvencioniraš državnim parama. Koje smo mi budale!
De vi to sagradite iz proračuna, tak i tak ga pola pokradete.
Da hoće neko investirati u fabriku za proizvodnju vjetrenjača kod nas. To bi išlo ko baklava.
Afrika sa strujom.
bacanje para
Ovo njemacka nema vise mjesta pa stavlja u bosni svoje
Pokenjam se na pamet koja moze smisliti samo uzimanje kredita.
A one pod Velezom ? One satro gotove ? Hehehe i mi poceli da lezemo sami sebe... ne valja Boga mi 😂😂😂😂 Ugledali se na klape sa aerodromima pa imamo i stelt vjetroelektrane kao i susjedni entitet. Veliki mrak se nadvio nad BIH, a nece se dizati dok se svi ne odselite. Pa birajte, bijeda ili zivot. Odluka je jasna. Sretno svima.
Ovi predizborni krediti ce nas u crno zaviti.
Super, samo ste zaboravili reć da će struja svima poskupiti za 10%
Ova vlada zna samo kredite uzimati. Gdje li ste vi diplome pokupovali ??
Je li neko može objasniti šta će se desiti kad naprave toliko vjetroelektrana da će oscilacije u proizvodnji struje gurnuti termoelektrane i hidroelektrane u gubitak, pošto ovi moraju zakonom smanjiti proizvodnju da se kompenzuju oscilacije? A zakon nije obavezao vjetroelektrane da ovo kompenzuju?
Hoće li to pretvoriti EP u gubitaša, voditi u gašenje termoelektrana iako smo van EU i nemamo porezne obaveze koje su ih tamo ugasile? Hoćemo li od proizvodnje viška struje morati uvoziti struju?! hoće li to biti izgovor za privatizaciju EP?! Hvala!
1. Zasto se ne uzme kredit za kupnju know how od Danaca pa da mi sami pravimo i prodajemo vjetrenjace? 2. Nadam se da je uradjena detaljna studiija izvodivosti jer se vjetranjace koje su manje od 150 metarski ne isplate.
miscini vi ste studirali smjer "kako uzeti kredit"