biznis
73

Za godinu dana završeno samo 10 posto radova na obilaznici oko Brčkog

SRNA
Za godinu dana od početka radova na obilaznici oko Brčkog, čija je dužina 19 kilometara, realizovano je svega desetak posto planiranih poslova u koje je uloženo oko 2.800.000 KM, rekao je danas vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Putevi Brčko" Miroslav Miškić.

On je rekao novinarima da je jedan od razloga zašto se radovi ne odvijaju planiranom dinamikom to što su "Putevi Brčko" kao nosilac investicionih, nadzornih i drugih povjerenih mu poslova, odbili 12 zahtjeva izvođača radova da se izvrše korekcije u projektu u kojem, kako oni smatraju, postoje određene greške.

"U skladu sa ugovorom o kreditiranju projekta, potpisanog između Vlade distrikta i Evropske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 28,5 miliona eura, preduzeće Putevi Brčko je angažovalo stručnjaka iz Velike Britanije da riješi nastale probleme između ovog javnog preduzeća i pojednih izvođača. Vjerujem da više neće biti zastoja u izvođenju radova", istakao je Miškić.

On je dodao da su prevaziđeni i problemi koji su iskrsnuli u vezi sa poslovima pretprojektovanja koje su obavljali podizvođači.