Uskoro na sajmu Expo
40

Wienerbergerova rješenja za brzu i održivu gradnju: Trajna vrijednost i kvaliteta za budućnost

Wienerberger
Wienerberger
Wienerberger, vodeći proizvođač građevinskih proizvoda, kontinuirano istražuje i razvija rješenja koja ne samo da štede vrijeme već i postavljaju standarde kvalitete i održivosti te predstavlja ključna rješenja koja će revolucionarizirati način na koji se gradi.

Wienerberger će kao sponzor i izlagač na sajmu EXPO u Banja Luci od 3. do 5. aprila prezentovati svoje sisteme gradnje koji garantuju trajnu vrijednost i kvalitetu za budućnost: Porotherm opeku, Tondach crijep i krovne prozore, Semmelrock opločnike, Vargon i Pipelife cjevne sisteme.

Wienerberger
Wienerberger

U današnjem svijetu građevine, gdje se svaka minuta na gradilištu broji, izbor materijala koji optimizuje brzinu gradnje bez kompromisa u kvaliteti postaje ključan. Porotherm Profi i IZO Profi opeka, sa svojim inovativnim karakteristikama, upravo pružaju takvo rješenje. Garantuju čak dvostruko bržu gradnju u odnosu prema klasičnom zidanju, i to bez upotrebe morta.

Ako se pridoda činjenica da kod Porotherm IZO Profi opeke punjene kamenom vunom nisu potrebni nikakvi dodatni slojevi toplinske izolacije, tada se doista govori o revoluciji u brzini gradnje. Ova rješenja smanjit će broj potrebnih radnika na gradilištu te ubrzati završavanje projekta.

Wienerberger
Wienerberger

Velik, funkcionalan i prekrasan. Ovo su samo neke od karakteristika Tondach crijepova. Zbog velikih dimenzija, Tondach crijep pokriva veću površinu krova s manje komada, što omogućuje brže i jednostavnije postavljanje.

Tondach crijep velikih formata pruža glatkiji, moderniji izgled krovu, čineći ga vizualno privlačnijim. Keramička i dodatna oprema sveobuhvatna su vrhunska rješenja za krov koja se koriste i kod novogradnje, ali i sanacije krova. Ovi proizvodi su važni kod svakog krova jer omogućuju maksimalnu zaštitu doma, a funkcionalno djeluju kao peta fasada. Osim dodatne količine svjetlosti u prostoru, ugradnjom Tondach krovnih prozora, ona povoljno utječe na zdravlje ljudi.

Wienerberger
Wienerberger

Proizvodi koji su vam potrebni za dizajniranje vanjskog životnog prostora, bilo javnog ili privatnog, su opločnici, ploče, rubnjaci, cvjetnjaci, zidovi te dodatna oprema kao što su vrtna rasvjeta, dekorativni oblutci i aluminijski rubnjaci. Semmelrock asortiman obiluje inovativnim proizvodima i sistemskim rješenjima jedinstvenog izgleda površine zato vam inspiracije za uređenje vaše okućnice zasigurno neće nedostajati.

Vargon i Pipelife cijevni sistemi nude brojna rješenja za potrebe unutarnjih i vanjskih instalacija kao i za infrastrukturne projekte.

Portfolio proizvoda uključuje širok spektar plastičnih cijevi i spojeva, koji su projektirani da prevladaju industrijske standarde u pogledu kvalitete, trajnosti i performansi. Vargon cijevi su otporne na koroziju, UV zračenje i hemijsku eroziju, čineći ih idealnim za transport pitke i otpadne vode.

Spojni elementi koje nude osiguravaju nepropusnost i integritet sistema čak i u ekstremnim uslovima, smanjujući rizik od curenja i s tim povezane gubitke vode.