{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


WBIF odobrio 3,5 miliona eura granta za IAP projekt

F
1.7.2011. u 13:30
0
0
WBIF odobrio 3,5 miliona eura granta za IAP projekt
0
WBIF odobrio 3,5 miliona eura granta za IAP projekt
Komitet Western Balkan Investment Frameworka (WBIF) odobrio je traženu tehničku pomoć u iznosu od 3,5 miliona eura kojima će biti realizirana izrada projekata Jadransko-jonskog gasovoda, odnosno studije izvodljivosti i studije uticaja na okolinu i socijalna pitanja.
Za grant su aplicirale četiri zemlje članice Jadransko-jonskog gasovoda i to Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Albanija i Crna Gora.

Bosnu i Hercegovinu u okviru spomenutog projekta predstavlja kompanija BH-Gas d.o.o. Sarajevo, koja će biti i jedna od aktivnih učesnica u pripremi relevantnih studija.

Ovo predstavlja prvi regionalni projekt ovakvog karaktera u oblasti gasne privrede, na bazi kojeg će biti osigurana osnova da zemlje učesnice zajednički apliciraju za izradu Glavnog projekta Jadransko-jonskog gasovoda.

Ovaj gasovod će po svojoj realizaciji značajno unaprijediti energetsku sigurnost u kontekstu diverzifikacije izvora i pravaca snadbjevanja regije zapadnog Balkana prirodnim gasom.

Sve zemlje su u potpunosti opredijeljene ka uspješnoj i prioritetnoj realizaciji ovog projekta, a što dokazuje i sastanak Zajedničke radne grupe koji će biti održan 5. jula u Sarajevu.

Sastanku će pored zemalja učesnica prisustvovati i predstavnici konzorcija TAP iz Švicarske te predstavnici turske kompanije BOTAS i resornog ministarstva, saopćeno je iz BH-Gasa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: