Obećana pomoć
63

Vučić krajem mjeseca dolazi u BiH da otvori fabriku koja će zaposliti 100 radnica

D. Be.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak nakon sastanka sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom da će 29. januara doći u posjetu Drvaru kako bi otvorio pogon fabrike Jumko koja će proizvoditi tkanine, konfekciju i trikotaže.

"Razgovarali smo o onome što smo obećali građanima Drvara. Ja ću 29. januara biti gost tamo u Drvaru. Kompanija Jumko otvorit će pogon u tom gradu i pomoći ćemo našem narodu. Sretan sam što ću otići tamo, sretan što ću obići i Mrkonjić Grad", rekao je Vučić.

On je istakao i da će u Drvaru biti otvorena poslovnica Komercijalne banke.

"Obećano smo ispunili i ti ljudi će imati nešto lakši život", rekao je Vučić. Predsjednik Srbije je kazao kako je zahvalan zbog otvaranja fabrike u Drvaru, jer smatra da u Federaciji BiH živi srpski narod koji je veoma siromašan.

"Zajednička je obaveza i Dodikova, i moja, Željke Cvijanović, Radovana Viškovića, Zorana Tegeltije, Ane Brnabić, da uradimo sve i da našim ljudima pomognemo", rekao je Vučić.

Dodik je također iskazao zadovoljstvo što je Srbija uložila finansijska sredstva u razvoj Općine Drvar te izjavio da će u novoj fabrici raditi 100 osoba.

Delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Goran Broćeta ocijenio je danas da je od izuzetnog značaja to što će u Drvaru biti otvoren pogon fabrike

"Jumko", jer će se poboljšati uslovi života stanovnika.

"Ovo je prekretnica i događaj od izuzetnog značaja za opstanak srpskog naroda u Drvaru. Sigurno je da će otvaranjem radnih mjesta biti stvoreni uslovi za opstanak mladih", rekao je Broćeta Srni.

Broćeta je istakao da će biti nastavljena realizacija različitih projekata važnih za razvoj opštine Drvar.

"Imamo najavu vlada Srbije i Republike Srpske da će u Drvaru biti realizovani značajni infrastrukturni projekti, ali i otvoreni još neki proizvodni pogoni, što je neprocjenjivo", naglasio je Broćeta.