biznis
0

Vlada BiH sutra razmatra odluku o intervenciji na tržištu kupovinom jestivog ulja

FENA
Vlada Federacije BiH na sutrašnjoj sjednici u Mostaru trebalo bi razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o utvrđivanju i načinu izmirenja unutrašnjih obaveza FBiH.

Predviđeno je da se Vlada izjasni o prijedlogu odluke o intervenciji na tržištu kupovinom jestivog ulja, kao i predloženim izmjenama Odluke o ukupnom broju članova nadzornih odbora u privrednim društvima u kojima ovlaštenja po osnovu državnog kapitala vrši Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije.

Na predloženom dnevnom redu su i prijedlozi odluka o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju prioritetnih vertikalnih programa zdravstvene zaštite od interesa za FBiH i prioritetnih najsloženijih oblika zdravstvene zaštite koji će se pružati osiguranim osobama na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, te prijedlog odluke o visini naknade za rad članova upravnih odbora federalnih zdravstvenih ustanova.

Vlada treba razmatrati i informaciju o ostvarenim i raspoređenim javnim prihodima za period januar - oktobar ove godine, kao i Bilans energetskih potreba Federacije BiH za 2008. godinu.

Među 33 tačke predloženog dnevnog reda su i konačni izvještaj o realizaciji Akcionog plana suzbijanja rada na crno i informacija u vezi s problematikom izdavanja okolišnih dozvola u Federaciji BiH.