biznis
0

Visoka ocjena za Canon velikoformatne printere

Sarajevo-x.com
Canon Europe, vodeći svjetski dobavljač slikovnih rješenja, objavio je da su pisač velikog formata imagePROGRAF iPF8300, iznimno stabilne pigmentne tinte LUCIA EX i Canonovi mediji podvrgnuti sveobuhvatnim ispitivanjima trajnosti ispisanih materijala koja je proveo laboratorij Wilhelm Imaging Research (WIR), vodeći svjetski laboratorij za neovisno ispitivanje trajnosti ispisa, te su dobili vrlo visoku ocjenu ukupne dugotrajnosti, saopćeno je iz Canona.

Pisač Canon imagePROGRAF iPF8300 s pigmentnim tintama LUCIA EX, koje se koriste i u pisačima iPF6350 i iPF6300, te Canonovi mediji na WIR-ovu su testu u kategoriji “izloženih ispisanih materijala uokvirenih pod staklom” dobili ocjenu trajnosti od 95 godina za ispisane materijale u boji te više od 200 godina za crno-bijele ispisane materijale. WIR-ovim je ispitivanjima utvrđeno i da su Canonovi ispisani materijali iznimno otporni na oštećenja prouzročena visokom vlažnošću te izlaganjem ozonu i vodi.

Henry Wilhelm, predsjednik laboratorija Wilhelm Imaging Research, izjavio je: "Bez obzira na to ispisuju li se u boji ili crno-bijelo, ispisani su materijali prekrasni, a takvi će vrlo dugo i ostati."

Potpuno WIR-ovo izvješće o pisaču Canon imagePROGRAF iPF8300, u kojem se spominje Brian Hampton, nagrađivani fotograf životinjskog svijeta i krajolika, dostupno je na adresi http://www.wilhelm-research.com/canon/ipf8300.html.

Metode ispitivanja trajnosti ispisa koje je WIR razvio tokom zadnjih 25 godina postale su općeprihvaćen de facto standard u ispisnoj industriji za pisače za široku upotrebu i profesionalne modele, a isto tako i za mnoge vodeće svjetske dobavljače umjetničkih i tintnih fotografskih papira. Ispitivanjima se dobivaju lako razumljive usporedbe između raznih proizvoda, a osmišljena su za provjeru pet glavnih faktora koji pridonose dugovječnosti ispisanih materijala: produljeno izlaganje svjetlosti kada su ispisani materijali izloženi, stabilnost pri pohrani u tamnim uvjetima i u albumima, otpornost na nezaštićeno izlaganje ozonu u atmosferi, visoku vlažnost i oštećenja prouzročena vodom.

"Slika je u Canonu u središtu svega što činimo, zbog čega razumijemo važnost visokokvalitetnog ispisa. Ponosni smo što možemo ponuditi najkvalitetniji mogući ispis te dosljednost i pouzdanost koje profesionalci i očekuju kada koriste Canonove proizvode. Spoj modela imagePROGRAF i pigmentnih tinti LUCIA EX našim će korisnicima omogućiti pouzdan ispis iznimno kvalitetnih materijala koji će dugo trajati", izjavio je Yuichi Miyano, direktor odjela za tisak velikog formata u tvrtki Canon Europe.

Iskoristite priliku i akcijsku ponudu Canon velikoformatnih printera kod 5D-CADD d.o.o. Sarajevo – Ovlaštenog Canon LFP CAD Specialist Silver partnera za područje Bosne i Hercegovine.