biznis
0

Novi 44" Canon printeri za CAD/GIS

Sarajevo-x.com
Canon Europe, vodeći svjetski dobavljač imaging rješenja, predstavio je dva nova člana svoje linije printera za CAD i GIS tržište – modele s pet boja imagePROGRAF iPF815 i iPF825.

Novi printeri se odlikuju velikom brzinom ispisa i izvanrednom kvalitetom slike, a namijenjeni su korištenju u arhitekturi, projektovanju i građevini, mašinskom (strojarskom) kompjuterskom dizajnu, elektroničkoj automatizaciji dizajna, geografskim informacijskim sistemima, prodajnim sistemima, te u ostalim sektorima.

Modeli imagePROGRAF iPF815 i iPF825 nasljednici su modela iPF810 i iPF820. Ažurirani modeli i dalje nude brz ispis materijala velikog formata u izvrsnoj kvaliteti i živim bojama, a kao novost uvode funkciju obračuna, administratorski način rada, veći hard disk, više prostora za namjensku obradu datoteka i poboljšanu podršku za HP-GL/2.

• Veći tvrdi disk i memorija povećavaju učinkovitost • Funkcija obračuna olakšava upravljanje troškovima ispisa • Administratorski način rada poboljšava sigurnost, kontrolu i efikasnost • Poboljšana podrška za HP-GL/2 povećava produktivnost

Nova programska oprema za praćenje i obračun troškova napredna je karakteristika koja se koristi za precizno upravljanje zapisnicima poslova i drugim informacijama, te tako korisnicima omogućuje prikupljanje podataka o poslovima ispisa, kao i izračun troškova ispisa. Ugrađen ekonomičan način rada idealan je za brzo crtanje i probne otiske, te pridonosi smanjenju ukupnog troška produkcije i potrošnje tinte.

Novi administratorski način rada u umrežena okruženja donosi poboljšanu sigurnost, kontrolu i učinkovitost. Oba printera nude i do 29 lozinkom zaštićenih ulaznih pretinaca za korisnike.

Hard disk od 160 GB udvostručuje prostor za pohranu koji su nudili prethodni modeli, te nudi pomoćni program za sigurno brisanje. Printeri iPF815 i iPF825 odlikuju se i memorijom od 32 GB, što je impresivno povećanje u odnosu na 3 GB na prethodnim modelima, te omogućuje još učinkovitiju obradu velikih poslova ispisa.

Oba su modela opremljena USB 2.0 sučeljem velike brzine i mrežnim priključkom, a iPF825 nudi i prenosnu košaru za izlazne materijale velikog kapaciteta. Poboljšana podrška za HP-GL/2 omogućuje učinkovitiju obradu poslova ispisa koje generiraju neke od najpopularnijih CAD aplikacija.

Novi 44-inčni printeri nude iznimno preciznu reprodukciju crta – minimalna širina crte iznosi 0,02 mm. Prava visoka razlučivost od 1200 tpi omogućuje vrhunsku kvalitetu slike na printerima imagePROGRAF iPF825 i iPF815.

Oba modela mogu ispisati iscrtani list u boji pune gustoće formata A1 za 24 sekundi te do 120 iscrtanih listova formata A1 za jedan sat. Crteži formata A0 ispisuju se za 45 sekundi. Budući da iPF825 ima dvije role s medijima, nudi još veću produktivnost i fleksibilnost. Kada je potreban ispis velikih količina materijala, moguće je umetnuti dvije role istog papira ili dvije role s različitim medijima.

Novi mehanizmi nude veliko područje ispisa s obrubom od svega 3 mm, a kada se koriste sjajni ili polusjajni papiri moguć je ispis bez obruba sa sve četiri strane do formata od 42 inča. Time se ubrzava završna obrada, a samopokretni rezač s rotirajućom oštricom koji se pokreće čim se ispis dovrši omogućuje brži protok materijala kroz printer.

Još jedna karakteristika za povećanje produktivnosti koju nude oba modela jesu i spremnici za tintu velikog kapaciteta s podrškom za hot swapping, što znači da ih je moguće zamijeniti bez prekidanja posla ispisa. Oba su modela opremljena spremnikom pigmentne mat crne tinte od 330 ml ili 700 ml te spremnicima crne, cijan, magenta i žute tinte na bazi koloranata.

"24-inčni printeri iPF650 i iPF655 te 36-inčni printeri iPF750 i iPF755 već su vrlo uspješni i stječu sve veću popularnost na CAD i GIS tržištu. Razvoj 44-inčnih modela obogaćuje našu ponudu na tim tržištima objedinjavanjem revolucionarnih karakteristika koje maksimiziraju produktivnost i povećavaju korisnost. Zahvaljujući spoju novih mogućnosti i funkcija, ti najnoviji dodaci našoj liniji printera velikog formata mogu se pohvaliti najbržim ispisom, najvećom preciznošću i najbogatijim karakteristikama dostupnim na CAD/GIS i produkcijskim tržištima", komentirao je Yuichi Miyano, direktor odjela za tisak velikog formata u tvrtki Canon Europe.

Akcijska ponuda Canon printera velikog formata u 5D-CADD d.o.o. Sarajevo - ovlaštenog Canon LFP CAD Specialist Silver partnera - klikni ovdje!