Više od 20 izlagača: Otvoreni deveti Dani meda i ljekovitog bilja Goražde 2015

Piše: E. A./Klix.ba
25.12.2015. u 16:11
7
4
Više od 20 izlagača: Otvoreni deveti Dani meda i ljekovitog bilja Goražde 2015
7
1/9 Foto: Klix.ba
2/9 Foto: Klix.ba
3/9 Foto: Klix.ba
4/9 Foto: Klix.ba
5/9 Foto: Klix.ba
6/9 Foto: Klix.ba
7/9 Foto: Klix.ba
8/9 Foto: Klix.ba
9/9 Foto: Klix.ba
Više od 20 pčelara i proizvođača meda i ljekobilja, danas je na platou Centra za kulturu izložilo svoje proizvode na devetoj tradicionalnoj manifestaciji Dani meda i ljekovitog bilja "Živjeti s prirodom" čiju organizaciju potpisuje Udruženje Facelija iz Goražda. Priređen je kratki program u okviru kojeg je Dane meda svečano otvorila Samira Drakovac, pomoćnica načelnika općine Goražde.
"Ja samo mogu reći da vam želim da ova manifestacija bude uspješna i da vaš rad bude priznat u društvu i da bude isplativo to što ulažete", kazala je Samira Drakovac, pomoćnica načelnika Općine Goražde.

Pčelari koji su na platou Centra za kulturu izložili svoje proizvode, stigli su iz cijele regije. Dragica Rovčanin iz Pljevala već godinama izlaže na sajmu meda.

"Ovo je odličan sajam imamo mogućnost da svoje proizvode ponudimo kupcima i zadovoljni smo. Mnogo je onih koji su zainteresovani za neven, razne domaće kreme, preparate", kaže Dragica Rovčanin.

Da je godina koja na izmaku bila izuzetna za pčelare za razliku od drugih, potvrđuje i pčelar Emir Čolić iz Kovanja kod Rogatice čija porodica tradicionalno proizvodi med.

"Učesnik sam sajma od prvog dana. Nastavio sam porodičnu tradiciju a dobro mi je došlo u ovom poslijeratnom periodu kad nema posla. Ja se inače bavim selidbenim pčelarstvom, stalno sam na točkovima, putujem s pčelama, bagrem, livada, planina, stalno u pokretu. Odlična godina, neka nastavi ovako, zahvalni smo", kaže Emir Čolić, pčelar iz Rogatice.

Rehad Deljo, predsjednik Udruženja Facelija, inače organizator manifestacije ističe kako je odlična godina i sajam na kojem je bezbroj proizvoda.

"Vrhunski kvalitet, mnogo izlagača iz cijele regije. Imat ćemo i dodjele priznanja i plaketa, edukativne programe, i naravno za narednu godinu planiramo mnogo bogatiji program jer je deseta jubilarna manifestacija", pojašnjava Deljo.

Bez obzira na hladno vrijeme posjeta sajmu, koji će sutra biti nastavljen zanimljivim predavanjima i radionicama u kojima će učestvovati učenici završnih razreda goraždanskih srednjih škola kroz projekat Pomoć djeci Balkana, bila je na zadovoljavajućem nivou, ocjenjuju organizatori.Podršku sajmu dale su i Vlada i općina Goražde te niz preduzeća i ustanova.


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: