Promo
93

Vienna osiguranje VIG i Ladies IN u promicanju značaja uloge žene u društvu

U Sarajevu je sinoć održan još jedan Ladies In event, pred preko 300 posjetitelja.

Sinoć je, uz podršku sponzora dobrodošlice Vienna osiguranja VIG, održan još jedan Ladies In event u Sarajevu u UNITIC Business centru pred preko 300 posjetitelja. Ladies IN druženja su inače namijenjena ženama iz svijeta biznisa, kulture, mode, sporta i svih drugih sfera života, a u Bosni i Hercegovini je ovakve događaje u posljednje 4 godine posjetilo više od 10.000 žena.

"Veliko mi je zadovoljstvo vidjeti ovoliki broj upješnih dama na jednom mjestu, a kako čujem da je ovo možda i najposjećeniji Ladies In event do sada. Jedinstveni i po tome što 80% rukovodećeg kadra u Vienna osiguranju VIG čine žene, odlučili smo i na ovaj način dati svoj doprinos u dodatnom afirmiranju žene kao oslonca u svim sferama života", istaknuo je u govoru dobrodošlice Borislav Doder, izvršni direktor Vienna osiguranja VIG.

Publika je uživala do posljednjeg minuta u pozitivnoj energiji gosta večeri, motivacijskog govornika i autora brojnih bestsellera, g. Smiljana Morija, a koji je na autentičan način ukazivao na značaj žene u privatnim i profesionalnim sferama života.

Vienna osiguranje d.d. VIG je tržišni lider u sektoru životnog osiguranja u BiH, te je članica Vienna Insurance Group – VIG, koja sa 50 kompanija u 25 zemalja i preko 25.000 zaposlenika predstavlja vodeću osiguravajuću grupaciju u Austriji, Centralnoj i Istočnoj Evropi. Na kraju 2018. godine, kompanija je imala više od 220.000 zaključenih ugovora o osiguranju i preko 160 miliona KM aktive.