Komentari (127)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Koliko budžetskih radnika je dobilo otkaz, koliko ste smanjili plate ministrima i razne privilegije što koristite, solidarišite se svi u javnom sektoru, da najveća plata koju sad imate mora biti jednaka prosječnoj plati, ajde solidarišite se, izračunaj Drljača kolika bi to ušteda za budžet bila
Podrska ministru Drljaci👍
@gooUser1584914566 Manite nas se nacionalizma, ne pali nas to više, druge generacije dolaze, ulažite u potencijale ove zemlje, odredite stručnjake, odredite regije specifične po određenom proizvodu i razvijajte, smanjite administraciju ljudi previše vas je na budžetskoj sis.i, uvijek smo bili stručni i sposobni, al vaša politika nas je unazadila, dosta je biranja po članskoj stranke, hoćemo dokazanu struku na mjestima
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
sta kaze ona seoska varalica, nisu oni otpusteni nego su prestali da rade...plus oni neprijavljeni....dobra cifra za izlazak na ulicu!!!
@silentbob2 da neko hoce izaci na ulicu da se pridruzim. Dosta vise. Sjebali su nam poslove, zatvorili u kuce djecu i starije. Uveli policijski sat, a Solak lijepo na dernek u kafanu
Ova vlast je glavni krivac što su plate radnika minimalne.Znam premijere i ministre koji su osnivači firmi a prvi su dali otkaze radnicima.Dozvolili smo da ti isti odlučuju o sudbini radnika.Ti isti su napravili "zakonsku"-kriminalnu privatizaciju državnih firmifi , zaposleni su u javnom sektoru.
Mogli ste subvencionirati i minimalne plate i niko ne bi dobio otkaz. Ali niste.
Pitaj Hurtića mandova šra da radite???kreteni
zar mislite,da vam iko više išta vjeruje
radi Fadil ko veliki... dobre mu mjere
da se niste malo zeznulio oko cilja pomoci ljudima..obzirom na cifre
Sta je sa Neto placom? Ovo je trebalo biti davno trijeseno, svim radnicima na cekanju uplatiti doprinose i bar minimalne place. Sebi nisu smanjili nista, a kad narodu treba pomoci ko da se krava teli! Slika i prilika korumpirane i nefunkcionalne banana drzave.
Puna podrska ministru Drljaci!
UBLEHAŠI i UHLJEBAŠI gledaju samo svoj INTETRES !!! Da su htjeli POMOĆI ljudima, pomogli bi im nekim mjerama prije OTPUŠTANJA !!! Zašto nisu umanjili svoje plaće za 40-50% !!! A i sami znate kako to rade LICEMJERI i ŠANERI !!!
Nije vama cilj da pomognete ni ljudima a ni privatnicima. Privatnicima pomazete da sutra ne bi bilo socijalnih nemira kad neko treba da kupi hljeb, a nema ko da mu ga proda. A sa druge strane ni tog privatnika nije briga za onoga sto stoji na kasi. Samo je javni sektor siguran, ko je stvarno zasluzio, ili ko je guzove uvalio preko stranke, kuma, tetka, strine itd. Takve bih ja licno lincovao u datoj situaciji. A ne pokazivao laznu brigu za "radnike" u "realnom sektoru".
Otpušteni ili se povećao broj nezaposlenih ... Kako vas nije stid šta radite od države. Gdje je Fadil da on iznese podatke
Pa de uplati Solako fesliju nema covjek u kafani svi pobjegli od njega
a na birou 300.000 novih
Za kvalitetan zakon o radu, koji ce stititi kako rdnika tako i poslodavca, su potrebni strucnjci a ne podobno birani polupismeni kadar.
samo treba prosjecnu placu budzetskih korisnika izjednaciti i staviti u direktnu zavisnost sa prosjecnim placama u realnom sektoru, pa ces onda vidjeti da li je “vlada” saglasna sa ”svime sto se dogovori” vuk i jagnje tj. “sindikat” poslodavaca i radnicki sindikat.