{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Velika Britanija blizu izlaska iz ekonomske krize

S
12.1.2010. u 09:02
0
0
Velika Britanija blizu izlaska iz ekonomske krize
0
Velika Britanija blizu izlaska iz ekonomske krize
Foto: Reuters
Britanski odbor za trgovinu objavio je da je došlo do velikih poboljšanja u mnogim područjima britanske ekonomije, posebno u proizvodnji.
Ekonomski pokazatelji za posljednji kvartal 2009. godine govore da se britanska ekonomija nalazi na izlazu iz recesije.

David Frost, direktor Britanskog odbora za trgovinu, rekao je postoji snažan napredak u zapošljavanju i izvozu u sektoru manufakture.

"Pouzdanje se popravlja, i porast izvoza mora se nastaviti u cilju jačanja britanske globalne trgovačke pozicije", rekao je Frost, piše BBC.

On je istakao da poražavajuća slabost sektora usloga mora biti prevaziđena kako bi se Britanija bila sposobna oporaviti.

David Kern, glavni ekonomist u Odboru za trgovinu dodao je da napredak u svim glavnim pokazetljima, rezultati iz četvtog kvartala pokazuju da je zemlja na izlasku iz krize.

U januaru 2009. godine Velika Britanija je ušla u recesiju prvi put nakon 1991. godine, nakon što je dva kvartala zaredom zabilježila negativan ekonomski rast.

Velika Britinija je jedna od posljednjih velikih ekonomija koje su još uvijek u krizi, dok su Francuska i Njemačka ekonomija izašle iz krize prošlog ljeta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: