Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pusti suplju pricu, nego sta rece zasto vi tamo u \"administrativnom centru drzave\" (lol) ne kupujete domace proizvode? Je li?
ma sta je to 1.8 milijarde KM to BiH zaradi za 10-tak godina
Pa da u sarajevu se nakotilo administracije koliko god hoces. A tu administraciju financiraju svi ostali kantoni. treba skroz decentralizirati drzavu, a ne da barem 30 % onog što zaradiš ide u sarajevo tamo nekim tupoglavcima na vlasti..
Bože sačuvaj, kako besmislena analiza, a što je najgore, za ovo je neko plaćen da radi. Potpuno je logično da je KS, kao najgušće naseljen, veliki uvoznik, a nije mu ni svrha da bude industrijski ili poljoprivredni, nego administrativni centar države. Bitan je podatak samo koliko je od \"uvezenog u KS\" iz BiH, a koliko iz inostranstva. A ovakve analize su besmislene, i mislim da se nikada više nebi trebale raditi, jer jedina analiza koja ima logike i za kojom ima potrebe je ona na državnom nivou, ili eventualno na entitetskom, al čuj na nivou kantona, svašta... Po tome je Bosansko-podrinjski razvijeniji od Sarajevskog, jer mu je bolji omjer uzvoz/izvoz.
Jel ovo znaci da u Kantonu Sarajevo ne kupuju domace? :D