|

Vakufska banka sa mališanima obilježila Svjetski dan štednje

Vakufska banka sa mališanima obilježila Svjetski dan štednje
25
Sponzorirani članak
31.10.2019. u 14:55
0
komentara
25

dijeljenja
1/4
2/4
3/4
4/4
Na Svjetski dan štednje Vakufska banka je i ove godine ugostila mališane iz vrtića u poslovnicama širom Bosne i Hercegovine.
Mališani su se družili, igrali i pričali sa uposlenicima Vakufske banke o tome šta je štednja, kako oni štede i zašto je važno naučiti štedjeti od najranije dobi. Kroz interaktivne radionice voditelji poslovnica su im pojasnili osnovne pojmove vezano za štednju. Također, mališani su se družili sa Vakuba bubom, veselom i vrijednom pčelicom radilicom koja je simbol dječije štednje Vakufske banke.

Briga o djetetu počinje i prije njegovog rođenja i traje minimalno do punoljetstva, zato je važno od najranije starosne dobi usmjeravati dijete na štednju i podsticati njegove odgovornosti. Vakufska banka kroz program društvenoodgovornog poslovanja ulaže sredstva u razvoj obrazovanja, posebno u segmentu razvoja finansijske pismenosti. Na ovaj način banka učestvuje u obrazovanju najmlađih naraštaja, učeći ih važnostima štednje i odgovornog postupanja s novcem.

Uposlenici poslovnica Vakufske banke osigurali su i prigodne poklone za najmlađe posjetioce. Svjetski dan štednje obilježava se 31. oktobra kao sjećanje na Prvi međunarodni kongres štednih institucija održan 1924. godine u Milanu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.