Investicija 10 miliona KM
379

Uskoro se otvara Bingo City Centar Ilidža

Bingo City Center Ilidža
Bingo City Center Ilidža
Nakon što je najveći trgovački lanac Bingo prošle godine preuzeo vlasništvo nad Grand centrom Ilidža, objekat je obnovljen i obogaćen novim i ekskluzivnijim sadržajima.

Tako će Sarajevo od 19. aprila biti bogatije za još jedan savremeni Bingo City Centar, u okviru kojeg će kupcima još jedne sarajevske općine biti dostupan veliki format savremenih Bingo trgovina, sa širokim asortimanom proizvoda.

Ukupna vrijednost investicija u osavremenjivanje ovog prostora, iznosi deset miliona KM. Obimni radovi su urađeni u unutrašnjosti objekta, u kojem je izvršena kompletna zamjena mašinskih instalacija, te je instaliran najsavremeniji sistem grijanja, hlađenja i ventilacije što će doprinijeti energetskoj efikasnosti objekta. Posebna pažnja je posvećena uređenju enterijera centra čime su njegova estetika, udobnost i funkcionalnost značajno unaprijeđeni, garantujući posjetiocima Bingo City Centra Ilidža ugodnije shopping iskustvo. Također, radovi na renoviranju i uređenju vanjske fasade su započeti, a njihov završetak se očekuje u narednih šest mjeseci.

Pored novog, savremenog koncepta kupovine važno je spomenuti kako će Bingo City Center Ilidža nuditi obogaćene sadržaje.

Bingo City Center Ilidža
Bingo City Center Ilidža

"Novi brendovi koje smo doveli u BCC Ilidža su Sinsay, Burger King, DexyCo, ali i Bingo plus hipermarket. U skorijem periodu u planu nam je dovođenje još nekoliko brendova, a njihov dolazak ćemo najaviti našim posjetiocima. Također, za naše najmlađe pripremamo i igraonicu Svemirko, čija će površina biti veća od 300m2, i očekujemo da će biti funkciji već u junu. Naravno, kao što nam je to praksa bila i dosad, nastavit ćemo osluškivati tržište kao i želje posjetilaca i kupaca te u skladu sa potrebama tržišta širiti ponudu. Ono što je definitivno je da će Ilidža od 19. aprila imati potpuno moderan šoping centar koji će posjetiocima nuditi sve na jednom mjestu", kazao je Edin Tinjak, menadžer Bingo City Center.

Strateškim širenjem portfolia poslovanja i nizom akvizicija u proteklih 20 godina, Bingo je investirao u revitalizaciju mnogobrojnih postrojenja širom BiH spasivši hiljade radnih mjesta.

Akvizicijama u svoje poslovanje uvodi i druge djelatnosti, iz različitih industrija, čime je prerastao u vodeću poslovni grupaciju koja kontinuirano ulaže u razvoj bh. privrede s više od milijardu KM investicija.