{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uskoro posao za 76 ljudi

S
3.4.2010. u 15:39
0
10
Uskoro posao za 76 ljudi
0
Uskoro posao za 76 ljudi
Na konkurs za prijem 76 radnika, koji je Kompanija "Boksit" iz Milića raspisala polovinom marta, u planiranom roku prijavilo se 532 kandidata, od kojih 298 nije ispunilo uslove, a od preostalih biće izabrani kandidati koji će sredinom aprila početi stručnu obuku za određena zanimanja, izjavio je Srni generalni direktor "Boksita" Rajko Dukić.
"Uslovili smo da kandidati treba da budu starosne dobi između 18 i 35 godina i da imaju određenu stepen znanja koji će dograditi tokom obuke. Takođe, vodićemo računa i o tome da obezbijedimo posao za djecu naših bivših radnika i članove porodica palih boraca, jer je to i naša moralna obaveza", naglasio je Dukić

Direktor milićke kompanije objasnio je da se radi o izvršiocima koji će nakon obuke i testiranja biti uključeni u realizaciju dva nova proizvodna programa, koji se pokreću u okviru Kompanije, program drvoprerade i program proizvodnje kvarcnog pijeska, u koje će biti uloženo oko četiri miliona KM.

"Poznato je da je Kompanija krajem prošle godine kupila propalo Preduzeće `6. avgust` u Milićima. U toku je generalni remont, kupljena je nova oprema koja se trenutno montira i cilj nam je da se sve tehničke, tehnološke i kadrovske pripreme završe do kraja maja, da bi već sredinom juna mogla da startuje proizvodnja", objasnio je Dukić.

Proizvodnja će biti organizovana u okviru novog Boksitovog Sektora drvoprerade, u kojem će se u prvoj fazi proizvoditi parket i podne obloge, a u kasnijim, kupovinom nove opreme, kompletirati proizvodna paleta novim robama i galanterijom traženim na tržištu.

U okviru programa proizvodnje kvarcnog pijeska na Boksitovoj separaciji u Milićima u početnoj fazi planirana je godišnja proizvodnja do 60.000 tona robnog kvarcnog pijeska, koji je veoma tražen na tržištu.

"To je veoma značajan program i on je već prihvaćen od banaka i Vlade RS, jer se njime u potpunosti vrši supstitucija uvoza. Radi se o veoma profitabilnom programu od kojeg očekujemo značajne finansijske efekte", istakao je Dukić.

Novi programi će biti finansirani sredstvima Investiciono razvojne banke (IRB) RS uz veoma povoljnu kamatu, a uz ovo "Boksit" će još dva miliona KM vlastitih sredstava uložiti u pripremu i početak proizvodnje u jami "Podbraćan", kao i u oblast proizvodnje hrane.

Sveukupno, uključujući nove programe, ali i tekuće proizvodne potrebe, posao u "Boksitu" u 2010. godini trebalo bi da dobije 120 novih radnika, a pokretanjem programa dvoprerade i proizvodnje kvarcnog pijeska ukupan godišnji prihod Kompanije trebalo bi da se poveća za 10 do 15 odsto.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: