Sarajevo
3

Uskoro otvaranje prvog multipleks kina

Sarajevo-x.com
Foto: sa-c.info
Foto: sa-c.info
Izgradnja prvog multipleks kino "Cinema City", koje je smješteno na mjestu nekadašnjeg kina Dubrovnika, privodi se kraju, a njegovo otvaranje najavljeno je za februar ili april, potvrdio nam je Enes Cviko, direktor producentske kuće "Forum", koja je investitor projekta.

Otvaranje kina, koje je bilo planirano za prošlu godinu, odgođeno je zbog radova na podzemnim instalacijama i popločavanja trga ispred novog objekta BBI centra. Nakon vanjskih građevinskih radova, radnici trenutno rade na postavljanju i montiranju opreme unutar kina.

Iz Foruma ističu da se radi o najsavremenijem multipleks kinu koji će filmskoj publici ponuditi potpuni ugođaj. Kino će imati pet dvorana, u kojima će se svaki dan prikazivati sedam filmova.

Novoizgrađeni objekat, osim kina, ponudit će i prateće sadržaje kao što su caffe-bar, slastičarna i picerija gdje će posjetioci moći predahnuti prije ili nakon projekcije. Unutar kompleksa bit će smješten i salon za djecu, gdje će se organizirati zabave za najmlađe, kao i sale za radne skupove i javne prezentacije te prodavnice DVD-a i suvenira.

Izgradnja objekta, čija ukupna površina iznosi 2.500 kvadratnih metara, koštala je 5,6 miliona KM.