{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Uskoro će se znati počinje li Strabag izgradnju autoputa ili ne"

F
3.3.2010. u 16:23
0
5
"Uskoro će se znati počinje li Strabag izgradnju autoputa ili ne"
0
"Uskoro će se znati počinje li Strabag izgradnju autoputa ili ne"
Nedeljko Čubrilović
Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i predstavnici austrijskog "Strabaga" dogovorili su da se na sljedećem sastanku definiraju datumi ugovora o izvođenju radova ili da se raskine koncesioni ugovor o gradnji auotoputa Banja Luka - Doboj.
Čubrilović je za Radio RS-a, nakon sastanka u Beogradu, rekao da su ga predstavnici "Strabaga" informirali da žele ostati u projektu izgradnje tog autoputa, ali da još uvijek imaju problema oko osiguranja finansijskih sredstava za taj projekt mada su nagovijestili da je na pomolu mogućnost i da to pitanje riješe.

“Insistirali smo da se odrede neki datumi i dogovorili smo da se uime Vlade RS-a i konsultatna napiše pismo 'Strabagu' u kojem bi se on izjasnio o vremenskom planu u kojem može izdefinirati rokove. Rekli smo da je krajnji rok 1. april ove godine“, rekao je resnorni ministar RS-a.

Taj datum poklapa se, dodao je, s rokom iz koncesionog ugovora o završetku Studije izvodljivosti koji je utvrdio zagrebački projektni biro IGH.

Podsjećanja radi, Strabag je dobio koncesiju za izgradnju autoputeva u RS na osnovu javnog poziva za iskazivanje interesa, a ne međunarodnog tendera, zbog čega je Evropska banka za obnovu i razvoj i odbila kreditiranje najavljenog projekta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: