Grant program
8

USAID Diaspora Invest otvorio treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava

FENA
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
U sklopu aktivnosti USAID Projekta "Diaspora Invest" otvoren je novi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava, a riječ je o grant programu koji podržava mala i srednja preduzeća ne starija od tri godine te su dijelom ili u potpunosti u vlasništvu investitora iz bosanskohercegovačke dijaspore.

"USAID Diaspora Invest je kroz dva poziva već ostvario saradnju sa investitorima širom zemlje, te uspješne priče i primjeri iz prakse pokazuju da je ovaj grant program pozitivno prihvaćen u poslovnoj zajednici. Izuzetno je važno da kroz potporu investitorima otvorimo prostor za ulaganja, podržimo otvaranje novih radnih mjesta i uvođenje novih tehnologija u BiH. Planirano je održavanje info sesija u okviru kojih će potencijalni aplikanti saznati više o načinu prijave, a sve informacije su dostupne i na Diasporainvest.ba", ojašnjavaju iz tog projekta.

Javni poziv je otvoren do 1. oktobra 2018., a aplikacije se ispunjavaju online na www.grant.diasporainvest.ba uz slanje kopije prijave putem pošte.

Prva prezentacija će biti održana u partnerstvu s Privrednom komorom Federacije BiH 31. augusta u Sarajevu, nakon čega će u toku mjeseca biti održane info sesije u Trebinju, Širokom Brijegu, Bihaću, Banjoj Luci i Brčkom, najavljeno je iz USAID Projekta "Diaspora Invest".