Međunarodni dan djeteta
0

Uručene nagrade pobjednicima "U zdravoj školi zdrava djeca"

Sponzorirani članak
Danas, simbolično na Međunarodni dan djeteta, u Pozorištu mladih u Sarajevu uručene su nagrade pobjednicima šeste sezone društveno odgovornog projekta "U zdravoj školi zdrava djeca", u organizaciji Vienna osiguranja VIG.

Slavili su Četvrta osnovna škola iz Mostara, OŠ Cazin II iz Cazina i Centar za obrazovanje, odgoj i rehabilitaciju "Vladimir Nazor" iz Sarajeva, a vrijedne novčane nagrade i priznanja uručila im je izvršna direktorica Vienna osiguranja VIG Mersiha Korjenić.

Izvedba pobjedničke predstave učenika iz Mostara, u kojoj su poslate poruke o značaju prava na različitost i jačanja svijesti o poštovanju drugog i drugačijeg, ispraćena je ovacijama publike.

"Redovno učestvujemo u projektu 'U zdravoj školi zdrava djeca' i željno isčekujemo svaku novu sezonu. Ove godine smo posebno bili inspirisani temom o različitosti te smo uložili dosta truda u pripremu predstave koja oslikava naše viđenje te važne društvene teme. Drago nam je da je to prepoznato te da smo osvojili prvo mjesto u velikoj konkurenciji škola iz cijele BiH", rekla je vidno uzbuđena i sretna učenica Sarah Zlomušica u ime pobjedničke ekipe.

Ismir Fazlić, direktor Pozorišta mladih u Sarajevu, pohvalio je projekat zbog toga što je uspio okupiti stotine mališana iz cijele BiH i potaći ih na kreativni izražaj, ali i ljubav prema teatru.

"U eri digitalizacije svaki pokušaj popularizacije pozorišta među novim generacijama zaslužuje veliku podršku. Društvo mora odgajati nove generacije koje će poštovati teatar, ali i kulturu i umjetnost općenito", rekao je Fazlić.

Događaj je okupio oko 250 učenika, nastavnika, direktora osnovnih škola, roditelja i predstavnika organa vlasti. Nakon predstave, školarci su se zabavljali uz mađioničara, klovna i njihove omiljene maskote, te pjesmom proslavili svoj praznik. Bio je to poklon Vienna osiguranja VIG, uz poruku "Sretan Međunarodni dan djeteta".

Vienna osiguranje VIG među vodećim je osiguravateljima života i najnagrađivanije osiguravajuće društvo u BiH u posljednjih nekoliko godina. Članica je Vienna Insurance Group - VIG koja sa 50 kompanija u 30 zemalja i oko 25.000 zaposlenika predstavlja vodeću osiguravajuću grupaciju u Austriji, Centralnoj i Istočnoj Evropi.