Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
teoretisanje koje nista ne znaci, svaka firma je prica za sebe, i kako to svesti pod isti krov?...a da ne pricam o razlicitim djelatnostima, obimu i velicini firme.
nije stvar prepoznavanja, nego zelja uprave da iz javnog preduzeca sto vise pokradu, procitajte intervju sa jednim od stečajnih upravnika, firme ne otvaraju stečaje kad ispune uslove za to, nego rasprodaju imovinu,utale se pa tek onda pokusavaju da namire povjerioce.
Naši privrednici tj. vlasnici kapitala ne žele shvatiti da se svijet mijenja. Da ne važe ista pravila danas, kao prije 20-30 godina. Gotovo svi svoj rast temelje na zayebavanju nekog...npr. Bingo će izrabljivati radnika i platiti ga 550KM mjesečno da crnči 6 dana sedmično, a onda prikazivati pozitivan rast. Klas ne bi platio top stručnjaka iz bilo koje oblasti neke ozbiljne pare, nego daj što jeftinije. E pa neće nijedan stručnjak koji zna napraviti profit raditi za kikiriki. Ode tamo gdje su $$
Koga si ti spasio da mi je znati.
Koga si ti spasio da mi je znati.
Zbog cega kasno prepoznaju krizu? Postoji vise razloga za to, a evo samo par nekih: - Ljudi u koji rade u upravama domacih preduzeca koja trenutno posluju u BiH su u glavnom ostali zarobljeni u 70tim i 80tim godinama prošlog vijeka. A tamo gdje su mlađi direktori, to su obično debili, djeca ratnih profitera koji nemaju nikakvog znanja. - Postoji nekoliko izuzetaka, u kompanijama koje su izvozno orijentisane...kod njih je totalno druga pozitivna priča. Ali to je prava rijetkost
Lahko je tudjim qrcem gloginje mlatiti!
Postoji li neka firma, neki biznis koji uspješno vodi neki od profesora sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu ???? Kakvo izvući "Krivaju" iz Stečaja ? Kako izvući "Sarabon" ? Sarajevo tekstil, Energoinvest ??
Ima li neki od profesora sa Ekonomskog fakulteta da uspjesno vodi svoju firmu?
@Kontas?! Upravo tako.