promo
54

Upis u toku: Međunarodno certifikovana Content akademija upisuje svoju prvu generaciju

Dolaskom content, digital i PR agencije Represent Communications u Bosnu i Hercegovinu, u Sarajevo se vratila London School of Public Relations, a ovog mjeseca počinje i prva Content akademija.

Prosječan čitač provede samo 20 sekundi posmatrajući novi sadržaj. Glavobolja svih kompanija i organizacija je kako u okeanu novih poruka, informacija, fotografija, videa i digitalnih alata biti primjećen i ostati upamćen. Istraživanja pokazuju da tradicionalni načini oglašavanja više nisu dovoljni kako biste privukli pažnju. Potrebno je kreirati narativ koji je razumljiv, dostupan, izaziva emocije i kreira povjerenje kod klijenata.

Pažljivo osmišljena content marketing strategija omogućava kompanijama da direktno utječu na odluke klijenata.

''Content marketing nije prolazni trend nego poslovna filozofija koja je i sadašnjost i budućnost marketinga i komunikacija. Bez preciznog nastupa na digitalnim kanalima i društvenim mrežama, danas kao da ne postojite. Zato nam je potrebna kvalitetna edukacija koja će proizvesti kadar koji će na pravi način iznijeti nove marketinške kampanje i podići standard marketing usluga u našoj zemlji koji ide rame uz rame sa svjetskim trendovima''- izjavila je Ena Maglić, direktorica Represent Communications Bosna i Hercegovina.

Content Akademija je certifikovana od London School of Public Relations i sadrži ključne module za kreiranje efektivnog sadržaja: osnove content marketinga, SEO i Google Analitika, fotografija i influence marketing, kreiranje video materijala za društvene mreže te komunikacija i oglašavanje na društvenim mrežama. Tokom predavanja, polaznici/e će ovladati profesionalnim znanjem o kreiranju sadržaja i plasiranju proizvoda i usluga u savremenom poslovnom okruženju.

Na akademiji će predavati najreprezentativniji profesionalci/ke iz cijelog regiona koji će prenijeti svoje znanje polaznicima/ama: Damir Šogolj (istaknuti bh. fotoreporter/dobitnik Pulitzerove nagrade), dr. Borislav Miljanović (osnivač i direktor regionalne komunikacijske grupacije Represent System), Ana Branković (Digital Performance TXE director), Saša Stanković (Digital Media Manager/MMB Media Agentur Hrvatska), Aida Redžepagić (nagrađivana bh. fotografkinja), Zlatko Ganić (Digital Media Specialist/Fabrika) i Sead Fadilpašić (Content creator i novinar).

Stečeno znanje će pomoći polaznicima/ama da razviju sopstveni biznis ili postignu značajno bolje rezultate u domenu marketinga i komunikacija. Content Akademija će biti održana u periodu od 28.9. do 26.10. na različitim lokacijama u Sarajevu a sva nastava će biti organizirana subotom. Svi polaznici nakon predavanja će raditi završni ispit na osnovu kojeg stiču međunarodno certifikovanu diplomu.

Pozivamo sve one koji su spremni unaprijediti svoje znanje sa novim vještinama i konkretnim primjerima iz prakse uz stručne predavače/ice iz cijelog regiona da nam se pridruže na prvoj međunarodno certifikovanoj Content akademiji.

Sve informacije o upisu i programu možete pronaći na linku, na email [email protected] ili pozivom na broj telefona 033 87 87 27.