biznis
0

UPI banka promijenila ime u Intesa Sanpaolo Banka dd BiH

FENA
UPI banka d.d. Sarajevo, na osnovu odluke Skupštine dioničara, promijenila je ime u Intesa Sanpaolo Banka d.d. BiH.

Promjena imena je uslijedila nakon što je na nivou Grupe Intesa Sanpaolo donesena odluka o novom korporativnom identitetu svih članica Grupe.

U skladu sa strateškim rebrandingom sve banke članice Grupe Intesa Sanpaolo dobile su i novi ujednačeni logo.

Kako je najavio danas na konferenciji za novinare u Sarajevu direktor Intesa Sanpaolo banke d.d. BiH Almir Krkalić, na svim poslovnicama širom BiH novi logo Banke trebao bi biti zamijenjen u narednih 40-ak dana, a ta procedura krenut će od Sarajeva.

Uporedo s tim, prema Krkalićevim riječima, Banka će zamijeniti znak i na brošurama, posterima i drugim materijalima, dok će promjena bezgotovinskih kartica startati 1. septembra.

Obavijest o zamjeni kartica krenut će naredne sedmice, a dosadašnje kartice će važiti do izdavanja novih.

Krkalić je, govoreći o poslovnim rezultatima, kazao da je Banka u prvih šet mjeseci ove godine ostvarila dobit od 1,8 miliona KM, te da do kraja godine ima namjeru otvoriti četiri nove poslovnice, a da su u ovoj godini otvorene tri.

Na današnjoj konferenciji za novinare najavljena je i anketa "Slušamo vas 100 posto“, u okviru koje će klijenti Banke biti anketirani o uslugama te finansijske institucije. Ova telefonska anketa, koja će biti obavljena sredinom sljedećeg mjeseca , kako je rečeno, ima za cilj bolje razumijevanje potreba klijenata i poboljšanje usluga Banke.

Intesa Sanpaolo Banka d.d. BiH zaključno s 31. martom 2008. sudjelovala je u ukupnoj aktivi bankarskog sistema FBiH sa 6,70 posto, u ukupnim kreditima na bankarskom tržištu BiH sa 6,67 posto, a u ukupnim depozitima na bankarskom tržištu sa 7,54 posto.

U vlasničkoj strukturi Intesa Sanpaolo Banke d.d. BiH ukupno 77,17 posto redovnih dionica s glasačkim peravima ima Grupa Intesa Sanpaolo, dok je preostalih 7,17 posto u vlasništvu Evropske banke za obnovu i razvoj i 15, 66 posto u vlasništvu manjinskih dioničara.