Ususret SFF-u
24

UniCredit Bank nastavlja partnerstvo sa Sarajevo Film Festivalom

Ususret 30. Sarajevo Film Festivalu koji će biti održan od 16. do 23. augusta, u kinu Meeting Point u Sarajevu održana je konferencija za novinare, na kojoj je objavljen dobitnik Počasnog Srca Sarajeva i gost programa "Posvećeno" te najavljen nastavak petogodišnje saradnje s Glavnim sponzorom Festivala – UniCredit Bank.

"S UniCredit Bankom, liderom u bankarskom sektoru, dijelimo zajedničke vrijednosti i viziju izgradnje boljeg društva. Upravo društvena odgovornost kompanija kao što je UniCredit banka ključ je mogućnosti razvoja događaja kakav je Sarajevo Film Festival. Novim petogodišnjim partnerskim ugovorom UniCredit Bank pokazuje posvećenost i dosljednost u podršci velikim kulturnim događajima i ukazuje nam povjerenje kao liderima na području kulture i kreativne industrije. Naša saradnja je važna i za dalji razvoj šireg sektora kreativnih industrija u BiH i sretni smo što nastavljamo dalje zajedno", izjavio je Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala.

Amina Mahmutović i Jovan Marjanović
Amina Mahmutović i Jovan Marjanović

"Partnerstvo sa Sarajevo Film Festivalom ne predstavlja samo podršku kulturi i umjetnosti, nego našoj cjelokupnoj zajednici. Našu saradnju smo započeli nakon izazovnog perioda pandemije, ali iz godine u godinu svjedoci smo utjecaja koji Festival pravi na privredu i turizam, stoga s ponosom potvrđujemo nastavak našeg partnerstva. Radujemo se ovogodišnjem jubileju, jer kroz godine smo gledali kako Festival postaje sve značajniji i utjecajniji, čineći naše okruženje boljim i uspješnijim. Istovremeno zajedno nastojimo stvoriti neke nove priče i nove doživljaje. Kroz projekat Idemo na Festival po prvi put želimo animirati tinejdžere iz cijele Bosne i Hercegovine da na kreativan način, kroz video reels, prikažu svoje viđenje finansijskih pojmova, čime ćemo doprinijeti podizanju finansijske pismenosti kod mladih, a ujedno im omogućiti nezaboravan doživljaj Festivala", izjavila je Amina Mahmutović, predsjednica Uprave UniCredit Bank d.d. Mostar.

Amina Mahmutović, predsjednica Uprave UniCredit Bank d.d. Mostar
Amina Mahmutović, predsjednica Uprave UniCredit Bank d.d. Mostar

I za 30. Sarajevo Film Festivala UniCredit Banka pripremila je niz pogodnosti za svoje klijente i publiku. UniCredit Bank i Sarajevo Film Festival pokrenuli su zajednički projekat „Idemo na Festival”, i pozvali mlade od 13 do 19 godina iz cijele Bosne i Hercegovine da snime reels. Poziv za prijavu otvoren je od 1. maja do 30. juna 2024. Tri najbolja reelsa bit će nagrađena novčanim iznosom te će imati priliku doživjeti festivalsku atmosferu jubilarnog izdanja Sarajevo Film Festivala. Nagrade će dobitnicima biti uručene na posebnom događaju za vrijeme Festivala. Više o samom projektu bit će dostupno na web stranici Sarajevo Film Festivala.

Dodatno, UniCredit Bank ostaje partner Nagrade publike Sarajevo Film Festivala, a nastavlja se i tradicionalno nagrađivanje za najbolju fotografiju Festivala Naj Foto.

  1. Sarajevo Film Festival bit će održan od 16. do 23. augusta 2024.