biznis
0

UniCredit Bank i Avaz potpisali ugovor o poslovnoj saradnji

FENA
UniCredit Bank d.d. i kompanija Avaz danas su u Sarajevu potpisali ugovor o poslovnoj saradnji. Tim ugovorom je ozvaničeno i finansiranje projekta kupovine zemljišta i izgradnje Avazovog objekta u Tuzli površine 27.000 metara kvadratnih.

Ugovor su potpisali direktor UniCredit Bank Berislav Kutle i direktorica kompanije Avaz Meliha Sijarić.

"Kompanija Avaz osim poslova koji se tiču medija, već nekoliko godina bavi se i poslovima gradnje. U Sarajevu smo kao investitori uradili tri prepoznatljiva objekta, a gradnjom objekta u Tuzli želimo biti prisutni na teritoriji cijele BiH", izjavila je direktorica Avaza Meliha Sijarić.

Berislav Kutle je rekao da je strategija UniCredit banke biti banka partner broj jedan za bh. kompanije, koja će pratiti njihov rast nudeći im vrhunske proizvode, inovativna rješenja i najbolju uslugu.

"Naša uloga je pomoći svim našim klijentima da budućnost poslovanja kojim rukovode, kreiraju na način koji najbolje odgovara njihovim finansijskim potrebama", istakao je Kutle. On je zadovoljan da je kompanija Avaz prepoznala partera za svoje poslovanje u prvoj pravoj evropskoj banci.