{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ugovoreni poslovi od 5.700.000 eura, omogućeni sedmocifreni brojevi

S
26.8.2010. u 13:14
0
14
Ugovoreni poslovi od 5.700.000 eura, omogućeni sedmocifreni brojevi
0
Ugovoreni poslovi od 5.700.000 eura, omogućeni sedmocifreni brojevi
Kompanija Ericsson Nikola Tesla i BH Telecom, najveći telekomunikacijski operator u Bosni i Hercegovini, potpisali su danas u Sarajevu ugovore o proširenju 2G i 3G mobilne mreže te podizanju jezgra mreže BH Telecoma na najsavremeniju razinu. Ugovori su tipa “ključ u ruke”, a vrijedni su oko 5.700.000 eura.
Mr.sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle komentirala je potpisane ugovore: "Ovim ugovorima se nastavlja rast prodaje Ericssona Nikole Tesle na tržištu susjedne Bosne i Hercegovine, započet u prvoj polovici godine te jačaju naši partnerski odnosi s BH Telecomom. Ugovori BH Telecomu jamče veći kapacitet mreže te još brži i bolji rad zahtjevnih aplikacija. Nastavkom suradnje i razvoja mreže BH Telecoma koja radi na najmodernijoj telekomunikacijskoj platformi, najveći bosansko-hercegovački operator u mogućnosti je svojim korisnicima ponuditi telekomunikacijske usluge najviše razine koje značajno utječu na njihovo zadovoljstvo te su kvalitetna podloga za razvoj gospodarstva i društva u cjelini."

Da je današnje potpisivanje ugovora vrlo značajno za tehnološko proširenje kapaciteta BH Telecoma, kako u 3G mreži tako i za platformu za isporuku servisa IMS koja omogućava konvergenciju pružanja servisa u fiksnoj i mobilnoj mreži, potvrdio je i Nedžad Rešidbegović, generalni direktor BH Telecoma d.d. Sarajevo.

"Također je značajno i zbog uvođenja sedmocifrene numeracije u mobilnoj mreži BH Telecoma, što će nam olakšati upravljanje bazama prepaid i postpaid korisnika obzirom da već govorimo o kapacitetu od preko dva miliona korisnika", izjavio je Rešidbegović, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću BH Telecoma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: