{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Udruženje brokera se ogradilo od radnji koje poduzima Balkan Broker Group

F
5.3.2007. u 12:32
0
0
Udruženje brokera se ogradilo od radnji koje poduzima Balkan Broker Group
0
Udruženje brokera se ogradilo od radnji koje poduzima Balkan Broker Group
Udruženja profesionalnih posrednika u prometu vrijednosnih papira (Udruženje brokerskih kuća FBiH) obavještava sve klijente i korisnike usluga brokerskih kuća da Balkan Broker Group, sa sjedištem u Tuzli, nije članica tog udruženja, kao ni Sarajevske berze d.d. Sarajevo, te da samim tim ne može obavljati usluge posredovanja u prometu vrijednosnim papirima putem Berze.
Ograđujući se od svih radnji koje poduzima Balkan Broker Group, Udruženje profesionalnih posrednika u prometu vrijednosnih papira, u saopćenju za javnost, ističe da spomenuta grupacija također nije kompetentna da preduzima poslove investicijskog savjetovanja, kao ni poslove preuzimanja privrednih društava.

Poslove posredovanja u prometu vrijednosnim papirima, kako se navodi, mogu obavljati brokerske kuće kojima je Komisija za vrijednosne papire FBiH izdala dozvolu za obavljanje brokerskih i dilerskih poslova u prometu vrijednosnim papirima, te koje su članice Sarajevske berze d.d. i Udruženja profesionalnih posrednika u prometu vrijednosnih papira.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: