Štrebaj.ba
455

Učenje nikada nije bilo lakše: Napravljena prva digitalna edukativna platforma u BiH

Štrebaj.ba je prva digitalna edukativna platforma u BiH
Štrebaj.ba je prva digitalna edukativna platforma u BiH
Štrebaj.ba je prva digitalna edukativna platforma u BiH koja omogućava učenicima i studentima od osnovne škole pa do kraja master studija online instrukcije iz mnogobrojnih sfera obrazovanja.

Štrebaj.ba je tu i za one koji jednostavno žele naučiti nešto novo i proširiti svoje znanje.

"Olakšali smo proces učenja, i doveli instrukcije u toplinu vaših domova. Štrebaj.ba, kao najbolji prijatelj učenika, dostupan je širom BiH, te povezuje ljude u svim dijelovima države kako bismo obezbijedili pristup najkvalitetnijoj edukaciji", istakle su osnivačice.

Kako je nastala platforma Štrebaj.ba?

Ideja za ovakav projekat dolazi nakon dugogodišnje potrage za instruktorima iz raznih predmeta kroz osnovno, srednje i fakultetsko obrazovanje. Zbog modernizacije i digitalizacije edukacije, dvije mlade studentice i poduzetnice Sara Pinjo i Lejla Dautbašić odlučile su da stvore jedinstvenu platformu za pružanje instrukcija. Cilj ove platforme je omogućiti primarno studentima i mladima lakši način dolaska do instrukcija, ali i zarade tokom školovanja, a sekundarno i svim ostalima koji žele da dijele svoje znanje. Štrebaj.ba kao studentski startup se razvija uz podršku Startup inkubatora Internacionalnog Burch Univerziteta, čija je misija da na ovaj način stvara okruženje koje potiče razvoj mladih poduzetnika i poduzetnica u Bosni i Hercegovini.

Štrebaj.ba
Štrebaj.ba

Kako funkcioniše Štrebaj.ba?

Svaki korisnik će biti u mogućnosti izabrati tutora kojeg želi, i čija cijena im najviše odgovara, a cijenu instrukcija određuju sami tutori. Svaki čas održan putem ove platforme sadrži širok izbor alata za učenje koji služe da bi povećali efikasnost istog. Platforma pruža korisnicima interaktivnu ploču za pisanje sa mnoštvom korisnih funkcija, integrisan video poziv, dijeljenje dokumenata i zadataka tokom časa, i još mnogo toga. Korisnici će nakon instrukcija moći ocijeniti tutora, te će te ocjene biti važne za rangiranje na platformi.

Pored standardnih instrukcija koje uključuju samo tutora i štrebera, za svakog korisnika postoje i druge opcije poput hitnih instrukcija (bez prethodnog rezervisanja časa).

Štrebaj.ba
Štrebaj.ba

Zašto postati dio Štrebaj.ba?

Ono zbog čega je ova platforma drugačija od drugih jeste činjenica da je prva edukativna platforma koja spaja cijelu Bosnu i Hercegovinu. Ljudi iz jednog grada imaju priliku upoznati one iz drugih gradova te zajedno stvarati jednu obrazovanu, ambicioznu sredinu koja želi da pomogne drugima da ostvare svoje uspjehe.

Prijavite se na ovaj link ukoliko želite da postanete tutor ili štreber i štrebate zajedno sa drugima: https://strebaj.ba