{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Željeznicama FBiH održan prošireni sastanak

F
12.8.2011. u 15:58
0
0
U Željeznicama FBiH održan prošireni sastanak
0
U Željeznicama FBiH održan prošireni sastanak
Iz Željeznica Federacije BiH saopćeno je da je Uprava Društva u petak održala prošireni sastanak na kome je zaključeno da je obustava rada, provedena od jednog dijela uposlenika Željeznica FBiH, pretežno na poslovima mašinovođa, nelegalna i nezakonita.
Sastanak je održan povodom aktuelne situacije u JP ŽFBiH izazvane nelegalnom obustavom rada od 10. augusta dijela zaposlenika, pretežno mašinovođa, a prisustvovali su direktori prometno poslovnih područja i direktori područja infrastrukture Mostar, Zenica, Tuzla, Bihać i Sarajevo, zatim predsjednik Vijeća uposlenika i predstavnici sindikata (Samostalni sindikat željezničkih radnika u BiH, Samostalni sindikat izvršnog osoblja područja infrastrukture ŽFBiH, Samostalni sindikat tehničko kolske službe ŽFBiH, Sindikat željezničara u HNŽ/K i Samostalni sindikat radnika održavanja šinskih vozila željeznica u FBiH).

U zajedničkom saopćenju se navodi da su učesnici sastanka jedinstveni u stavu da podržavaju sve zaključke Uprave Društva i Nadzornog odbora, a osobito u dijelu preduzimanja zakonitih mjera u cilju sankcionisanja uposlenika koji su inicirali i proveli nezakonitu obustavu rada, saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću ŽFBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: