{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Štrajk glađu bivših radnika je nastavak ucjena

F
28.9.2011. u 14:26
0
4
Štrajk glađu bivših radnika je nastavak ucjena
0
Štrajk glađu bivših radnika je nastavak ucjena
Štrajk glađu, potez na koji se odlučila grupa bivših radnika Željeznica Federacije BiH (ŽFBiH), nastavak je politike ucjena i manipulacija kojom pojedinci žele izbjeći zakonsku odgovornost zbog šteta koje su prouzrokovali preduzeću, ali i bh. privredi, stav je Uprave ŽFBiH.
- Uprava ŽFBiH poduzela je sve što je u njenoj moći da do ovakvih dešavanja ne dođe. Radnici su upozoreni na zakonske posljedice ukoliko ne prekinu nelegalnu obustavu rada. Otkaze su dobili uposlenici koji su organizirali nelegalnu obustavu rada i koji su odbili pokrenuti nelegalno zaustavljene vozove, a data im je šansa da postupe u skladu sa zakonom. Ti ljudi koji danas štrajkuju glađu moljeni su da svoje djelovanje svedu u zakonske okvire, kaže se u saopćenju Željeznica FBiH.

Dodaje se da ŽFBiH nikad nisu imale ništa protiv sindikata, ali da jesu protiv nezakonitog djelovanja.

- Upozoravani su da ne mogu zaustaviti vozove kad im se prohtije. S obzirom na to da je ista grupa radnika odavno napustila osnovne principe sindikalnog djelovanja i „privatizirala“ sindikat i da sve mašinovođe ne misle kao oni i da je ista grupa radnika i ranije, bez ikakve najave i bez organiziranja minimuma procesa rada, nelegalno obustavljala saobraćaj u FBiH izazivajući milionske štete, Željeznice FBiH su uz saglasnost Nadzornog odbora i resornog ministarstva dužne postupiti po zakonu, stoji u saopćenju.

Uprava Željeznica FBiH posebno naglašava da je otvorena za sve institucije i legalne organe koji imaju mandat nadzirati zakonitost poslovanja svih javnih preduzeća.

S tim u vezi, podsjeća se da su zbog nezakonitih i sumnjivih radnji bivših rukovodećih struktura u ŽFBiH već pokrenuti krivični postupci i da s tim radnjama nova Uprava nema nikakve veze.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: