Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Turci su sila
Preko 70% stanovnistva mladje od 28 godina, fakulteti na nivou i to se odrazuje i u industriji..
Za razliku od GRS, gdje je 90% ispod nivoa siromastva. A u TR to znaci 50% od 75 miliona nije siromasno
I kod nas u elektroprivredi se odavno zrak nabavlja, vrti turbina ko da joj 20 godina
zasto niko o ceni struje ne govori?
Kad jedne godine ne bude vjetra bice kuku majko
Ali ima značajna proizvodnja iz uglja i plina kao i hidro koja ovdje nije spomenuta. E tako se to radi i planira. Ozbiljne države.
TURSKA NEMA SRBE I HRVATE!!!!
@Feeder Turska ti je kao Amerika sarena. Jos sad kad naprave uniju od 400 miliona(+ i Madzarska u to ulazi, vjerovatno i pola balkana dok se ovako sve komesa i odgadza ulazak u EU balkanskih drzavica poturanjem neke balkanske unije ili ti bolje receno zelene transverzale koju za zadatak ima Srbija da realizuje) bice tu svega. I zadovoljnih i nezadovoljnih. Orban igra dvostruku igru, jedno prica a radi drugo. Sjedi za stolom Turkmenskih zemalja, naravno ne bez razloga.
I MI KORISTIMO VJETROENERGIJU ZA SUŠENJE VEŠA KO I TURSKA
sve bi to jača oluja polupala ko grančice na vjetru. solarna samo po danu.
Navedi mi jedan primjer gdje je olija polupala vjetrenjače, ali ove moderne, ne one u južnoj africi. Nevrijeme koje bi polupalo vjetrenjače bi isto tako sravnalo i termo elektrane
Mi smo već obavili pola posla - nabavili wmo zrak, još samo properele.
sad su napunili baterije
ironicno
Je li im ova oluja opuhala i ovaj energetski sistem?
Nemojte budaliti pa proitv.struje na ugalj se ne odricu velike svjetske sile a da mi to prvi cinimo onda bi bili najvece budale.. to ce jos 20 godina najmanje trajati dok se ne razviju pravi altern.izvori proizv.struje jer sve ovo sada sto possoji nije dovoljno .. sto srbija zeli graditi na Drini 3 hid.centrale a d ane placa nista BIH .. spremni su rat voditi pa i na kosovu na granici se bore oko hidr.centrale a ne zbog srba..resurse bi crpili a da ne placaju a da onda kupuju tenkove Migove itd
Al im struja skuplja od nase 😁
Svaka čast turska
Nisu mi vise dragi odkad podrzavaju dodika
Moglo bi ovo i Srbiju ali srpske ptice su glupe pa se zalete ravno u propeler dok one turske lete na cik-cak.
čumur zakon ocami nea zime kad naložim
Marš