Direkcija Beefest 2012.
0

U subotu edukacije, dječiji igrokaz i dodjele nagrada

FENA
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
U subotu će se u okviru programa 10. Međunarodnog sajma pčelarstva i pčelarske opreme "BeeFest 2012." na Trgu Oslobođenja - Alija Izetbegović u Sarajevu realizirati edukacije za pčelare, dječiji igrokaz i dodjele nagrada za najuspješnije pčelare.

U periodu od 11.00 - 13.30 sati u prostorijama velike sale Općine Stari Grad prof.dr. Behija Dukić sa Veterinaskog fakulteta u Sarajevu održat će predavanje na temu "Prevencija i tretiranje bolesti pčela" a stručnjak USAID/Sida FARMA projekta Goran Mirjanić održat će predavanja na temu "Kalendar aktivnosti na pčelinjaku" i "Prednosti selećeg pčelarenja". Edukacije su namijenjene izlagačima, ali su otvorene i za javnost.

U 12.00 sati na prostoru sajma predviđen je dječiji igrokaz pod nazivom "Pčelica, med, cvijet", koji će izvesti djeca iz Dječije igraonice "Ajna" iz Sarajeva. Pozvani su svi roditelji da dovedu djecu na ovaj igrokaz i tako ih podstaknu da zavole med.

Od 14.00 do 14.30 planirana je dodjela medalja i priznanja najuspješnijim pčelarima na ovogodišnjem festivalu. Nagrade će dodijeliti predsjednica žirija Bedrija Alić.

Časopis BH Pčelar također će dodijeliti nagradu najuspješnijem pčelarskoj organizaciji.

Direkcija Bee festa dodijelit će posebna priznanja pojedincima i institucijama koje su zaslužne za razvoj BH pčelarstva.

Direkcija festivala poziva sve građane da vikend iskoriste za posjetu BeeFest-u i kupovinu meda direktno od pčelara. Izbor je širok, označeni su štandovi na kojima se može kupiti organski med, a mnogi izlagači su napravili i poklon pakovanja.

Prodajna izložba predviđena je u periodu od 8.00 - 20.00 sati, a zadnji dan sajma je u nedjelju.