"Nema generalnog štrajka"
0
U srijedu sastanak Glavnog odbora Hidrogradnje
Komentari (2)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
koji ima sve a ostavljate druge da gladuju i da se sami bore za svoju egzistenciju i goli zivot..Gosp Lagumdzija zam Vas kao dobrog covjeka i uvjek se sijetim vasih rijeci o Vasem Rahmetli babi gdje Vam je uvjek govorio\"Sine posteno i svijetla obraza kroz dunjaluk\" nemojte da su rijeci Vaseg babe uzaludne i prazne..Pridruzite se ovim koji zele dobro i vama i sebi i svim radnicima hidrogradnje.. Zajedno smo jaci -zajedno u buducnost.. Legalni smo i mi jesmo snaga sindikata dok se ove gore navedene jedinice kriju ali neznaju da ce ubrzo biti isto sto i mi i da ce im biti gore nego nama danas..ali mi se borimo da svi imamo isto da i nasa djeca jedu ko i njihova da i moje djete ima cokoladu ko i njihova a ne da je zeljno .. pitajte se sta raditi i za koga je ovo sve.. Pozivam sve postene i iskrene radnike da se pridruze Štrajku da rijesimo probleme za bolje sutra..
Da je bogdo da smo jedinstveni ko sto nismo bilo bi sve bolje i lakse ali ovako razdvojeni a imati iste ciljeve to jos nigdje nisam vidio..da se razumijemo Skupstina na kojoj nije usvojen izvjestaj o radu niti je usvojen finansiski izvjestaj ovaj odbor na celu sa gosp Lagimdzijom je u tex.mandatu do sazivanja skupstine clanova sindikata i izbor novog odbora koji ce uzeti tj preuzeti i nastaviti sa radom u preduzecu..Gosp Lagumdzija nemoze davati ovakve izjave i sam to zna ali uprkos svim desavanjima i da je skupstina rekla da nisu radili kako treba opet pokusavaju da nametnu svoj rad tj nerad jer kakav je to sindikat koji ignorise dio svoje firme a daje punu podrsku onom djelu firme koji imaju redovnu platu i primanja tj Pogonu Sigma.Kamenolom Hadzici.Kamenolom greben. i nemaju problema sa naplatom plata dok ovi ostali pogoni gladuju pa gdje vam je razum..Gospodine Lagumdzija ima te li osjecaja i srca i dali vidite gdje idete..vi upropastavate dio radnika i dio firme zbog jednog djela