U Srebrenici novi pogon, zaposleno 30 radnika

S
Sarajevo-x.com
23.11.2011. u 14:39
0
5
U Srebrenici novi pogon, zaposleno 30 radnika
0
U Srebrenici novi pogon, zaposleno 30 radnika
Nakon nekoliko godina uspješnog rada pogona u Srebrenici, Tvornica finog rublja Alma Ras, danas je na svečan način ozvaničila početak novog projekta.
Na ulazu u Srebrenicu otvoren je adaptirani pogon i zaposleno 30 novih radnika, uglavnom mladih djevojaka iz Srebrenice i Bratunca.

"Potražnja za našim proizvodima je sve veća i zato smo odlučili da proširimo ovaj pogon. Obezbijedili smo nova radna mjesta, a u narednom periodu planiramo zaposliti još 40 djevojaka. Naše proizvode izvozimo u Italiju, kao i na domaće tržište“ izjavio je Džemal Memagić, direktor Alme Ras.

Memagić i Sweder van Voorst tot Voorst, ambasador Kraljevine Holandije u BiH, presijecanjem vrpce ozvaničili su početak rada novog pogona, u kojem je trenutno zaposleno 45 djevojaka.

Prilikom zvaničnog obraćanja, ambasador Sweder van Voorst tot Voorst izrazio je pohvale na nastojanju Alme Ras da Srebrenicu pomaže u ekonomskom oporavku, što će i vlada Kraljevine da čini u budućnosti.

U adaptaciju novog objekta uloženo je oko 230.000 KM. Finansijsku podršku ovom projektu pružili su Ambasada Kraljevine Holandije u BiH, Vijeće ministara BiH, UNDP i Općina Srebrenica.


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: