|

U Skenderiji sutra počinje sajam namještaja Interio

U Skenderiji sutra počinje sajam namještaja Interio
118
F
FENA
14.3.2017. u 15:14
15
komentara
118

dijeljenja
1/7 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
2/7 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
3/7 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
4/7 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
5/7 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
6/7 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
7/7 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
U sarajevskom Centru Skenderija sutra će svečano biti otvoren 34. međunarodni sajam namještaja, unutrašnjeg i vanjskog uređenja, te prateće industrije – Interio.
Direktor "Skenderije" Amer Kapo rekao je danas na konferenciji za novinare da je prijavljen veliki broj izlagača, a cilj je da se na prostoru od 2.500 m2 u dvorani "Mirza Delibašić" od 15. do 19. marta posjetiocima pruži priliku da se na jednom mjestu uvjere u potencijal koji BiH ima vezano za ovaj segment drvne industrije.

Među izlagačima su kompanije: Minalli, Bürotime, Primus Balkan, Fef, B.K. Linea Trade, Bellona, Malak Group, Zart, Ećo company, Enza home, Maoles, B.P. Eurogrupa, Alfa Tex, Izazov i Cube.

Svoje proizvode i usluge, kako je kazala Amela Okan, menadžerica sajma, predstavit će najeminentnije kompanije s prostora BiH, kao i inostrane putem bosanskohercegovačkih predstavništva, a očekuje se i dolazak mnogih poslovnih ljudi. Također, u toku sajma će biti prezentirani radovi studenata Akademije likovnih umjetnosti i Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu, odnosno oni će urediti novi ulaz u sajamski prostor.

U okviru stručno-edukativnog programa, sutra će, nakon otvaranja sajma koje je planirano u 11 sati, biti održane edukacije: "Napredni certificirani studij: Razvoj liderstva i stručnih vještina u industriji namještaja i prerade drveta, u organizaciji Centra za specijalističke edukacije FORMAT i "Zaštita industrijskog dizajna pred Institutom za intelektualno vlasništvo", u organizaciji tog instituta.

Kapo je naglasio da su ove godine pripremili i veliki broj iznenađenja i nagradne igre za posjetioce sajma, a da će proglašenje dobitnika nagrada biti upriličeno u prostoru sajma 19. marta u 19 sati.


Kapo je, također, istaknuo da je slobodan ulaz za sve posjetioce te pozvao građane da posjete Skenderiju u što većem broju i daju doprinos ovoj manifestaciji koja otvara sajamsku sezonu u Centru Skenderija.

Ova sajamska manifestacija, kako je rečeno, održava se uz podršku Ministarstva privrede i Vlade Kantona Sarajevo

Potporu razvoju drvne industriji, te proizvodnji namještaja i prateće industrije "Skenderija" pruža od 1978. godine putem organizacije Međunarodnog sajma namještaja, unutrašnjeg i vanjskog uređenja, te prateće industrije. Od tada svoje proizvode i usluge na ovom sajmu prezentiralo je više od 1.000 domaćih i inostranih kompanija, a bilo je više od pola miliona posjetilaca.

Sajam Interio svojim programom koji pored prezentacije putem izložbenih prostora, daje doprinos razvoju drvne industrije, informiranju o svjetskim standardima u drvnoj industriji, aktuelnom stanju ove privrede na prostoru BiH, njenim potencijalima i budućim aktivnostima, te informiranju krajnjih korisnika o svjetskim standardima, kvalitetnom i ugodnom uređenju poslovnih i privatnih prostora, te podizanju svijesti javnosti o bh. namještaju.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...