{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Skenderiji sajmovi energetike, građevinarstva i turizma

S
Piše: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com
27.3.2012. u 14:42
0
0
U Skenderiji sajmovi energetike, građevinarstva i turizma
0
Centar Skenderija će od 28. do 31. marta biti domaćin Sajma građevinarstva i 2. Dana energetike te 35. Međunarodnog sajma turizma i turističke berze.
Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com
Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com

Kako su istakli organizatori, energija iz obnovljivih izvora i turizam su prirodni resursi BiH za koje su zainteresirani strani investitori te je ovo način da se prezentiraju potencijali BiH na jednom mjestu. Sajam građevinarstva će se održavati u dvorani Mirza Delibašić, a učestvovat će 20 izlagača i saizlagača iz BiH, Slovenije, Turske i Italije.

Također, u vrijeme sajma će se održati i Dani energetike. Kako nam je kazao menadžer Eldin Husarić, ideja je proizašla iz potrebe za informisanjem javnosti o novim tržišnim zakonima koji se primjenjuju u BiH shodno direktivama EU za građevinski sektor.

Osim toga, u okviru 35. Međunarodnog sajma turizma i turističke berze održat će se prvi Sajam kafe - Sarajevo Espresso specialista.

Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com
Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com

"S obzirom na činjenicu da je Bosna zemlja sa najdužom tradicijom konzumiranja kafe te da je ovaj napitak i dalje najpopularniji i najzastupljeniji u svim varijantama, želimo na jednom mjestu okupiti sve sudionike bh. tržišta kafe - distributere, zastupnike, uvoznike i naravno konzumente", istakla je Dejana Selimović, menadžerica Sajma turizma.

Sajam će za posjetioce biti otvoren svaki dan od 10 do 18 sati. Cijena ulaza koštat će jednu KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: