Jubilarno izdanje
84

U Sarajevu svečano otvoren deseti Sajam zapošljavanja JobFAIR ‘18

Klix.ba
Sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije "JobFAIR ‘18 - Iskoristi svoju šansu!" svečano je otvoren jutros, 5. novembra, u Kampusu Univerziteta u Sarajevu. Ove godine se održava jubilarno, deseti put i trajat će dva dana u periodu od 9 do 17 sati.

Na JobFAIR-u, posjetioci će imati priliku ostvariti direktan kontakt s predstavnicima kompanija, informisati se o novim radnim mjestima i tržištu rada te poboljšati svoje lične i profesionalne vještine kroz popratne sadržaje Sajma. O ozbiljnosti projekta govori i veliki broj vodećih kompanija iz tehničko-tehnološke i ekonomske struke u BiH, koje su pristale učestvovati na Sajmu.

Svake godine kompanije se potrude na što bolji način predstaviti svoj način rada, tehnologije koje koriste te atmosferu koja vlada među njihovim uposlenicima. Iskoristite priliku, raspitajte se šta svaka od kompanija zahtjeva od svojih uposlenika te koje su vještine poželjne za njihovu struku.

Svečanoj ceremoniji otvaranja pristustvovali su predstavnici kompanija, profesori i predstavnici Elektrotehničkog fakulteta, predstavnici medija, organizatori te gosti i posjetioci. Svim prisutnim obratili su se dekan Elektrotehničkog fakulteta Samim Konjicija i glavni organizator Danijel Čuturić, koji je zvanično otvorio JobFAIR ‘18.

JobFAIR pruža i mnoge druge mogućnosti u vidu popratnih aktivnosti, kao što su: prezentacije, CV/LinkedIn radionica, Open Space Technology (OST) i Career Speed Dating (CSD). Ove godine pored radionica, bit će održano predavanje na temu: "Kako osigurati posao iz snova?", a predavanje će održati Vernisa Rejhan, član upravnog odbora Bosnia & Herzegovina Futures Foundation.

Sve informacije, kao i agendu Sajma možete pronaći na zvaničnoj stranici projekta www.jobfair.ba, ali i društvenim mrežama Facebook, Instagram i LinkedIn.