U Sarajevu simpozij o energetskoj efikasnosti u arhitekturi i građevinarstvu

S
Sarajevo-x.com
6.3.2012. u 13:09
0
2
U Sarajevu simpozij o energetskoj efikasnosti u arhitekturi i građevinarstvu
0
U Sarajevu simpozij o energetskoj efikasnosti u arhitekturi i građevinarstvu
U organizaciji Xella BH, u srijedu 7. marta 2012. u Narodnom pozorištu Sarajevo održat će se međunarodni simpozij "Savremeni pristup energetskoj efikasnosti u arhitekturi i građevinarstvu".
Glavni inicijator i organizator ovog skupa, kompanija XELLA BH d.o.o iz Tuzle i njeni partneri, CETEOR Sarajevo, Arhitektonski fakultet u Banjaluci, Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini, Centar za edukaciju i podizanje svijesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti – Energis iz Sarajeva, RTRC iz Sarajeva, Centar za ekologiju i energiju Tuzla i Savez arhitekata Republike Srpske, imaju za cilj da informiraju stručnu javnost u Bosni i Hercegovini i regiji o novim trendovima u gradnji, ali i perspektivi pojedinih građevinskih materijala u svjetlu standarda energetski efikasne i pasivne gradnje.

Najnovija međunarodna dostignuća i saznanja iz ove oblasti sa učesnicima simpozija podijelit će vrhunski međunarodni, regionalni i domaći stručnjaci. Pored stručnih predavanja o energetskoj efikasnosti u BiH, principima pasivne gradnje u Austriji i Češkoj, bioklimatskoj optimizaciji objekata, pa do problematike pri projektovanju objekata u BiH, vodit će se i zanimljive panel diskusije, koje će moderirati Vedran Mimica, arhitekta i direktor Berlage Instituta iz Roterdama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: