biznis
254

U Sarajevu otvorena Ježeva kućica, produženi boravak za djecu školskog uzrasta

Klix.ba
U Sarajevu, na adresi, Bjelave 13 otvoren je produženi boravak za djecu školskog uzrasta - Ježeva kućica.

U pitanju je novi koncept u kojem se isključivo radi sa djecom školskog uzrasta, a ustanova zapošljava stručno osoblje koje je edukovano za rad sa djecom od šest do 12 godina a koji su kreativni, stručni, odgovorni i prije svega vole svoj posao.

U renoviranom i moderno opremljenom prostoru bit će organizirani programi koji potiču intelektualni, emocionalni, tjelesni i socijalni razvoj djece kao što su programi boravka (dnevni, fleksibilni i povremeni), programi dodatnog obrazovanja (školice, radionice i kursevi), programi dopunskog obrazovanja – instruktivne nastave, programi sporta i rekreacije djece, te programi zabave, igre i druženja (redovne zabave i zabavna takmičenja, rođendanske zabave, novogodišnje zabave, izlete, ekskurzije, edukativne posjete...)

"Ježeva kuća" je prvenstveno osnovana kako bi se djeci školskog uzrasta pružila stručna pomoć u odgoju, obrazovanju i razvoju kroz kreiranje i realizaciju inovativnih programa prilagođenih psiho-fizičkim sposobnostima djece školskog uzrasta (prevashodno za škole koje se nalaze u blizini blizini: OŠ Musa Ćazim Ćatić, Katolički školski centar, OŠ Silvije Strahimir Krančević).

Jedan od ciljeva je da se školarcima pomogne da lakše prihvate svoje školske obaveze i savladaju školsko gradivo. Pedagoški koncept centara uspješnih zemalja svijeta, gdje djeca školskog uzrasta borave u specijaliziranim ustanovama za brigu o školskoj djeci, gdje je nezamislivo da djeca školskog uzrasta borave u vrtićima.

U kreativnom centru se svaki dan priprema svježa i zdrava hrana u skladu sa razvojnim potrebama djece ovog uzrasta, a kako bi na jednom mjestu pružili kompletnu uslugu i olakšali roditeljima iz cijelog grada korištenje njihovih usluga, menadžment organizira i prevoz djece.

Dani otvorenih vrata održat će se u četvrtak, petak i subotu u periodu od 17 do 20:00 sati, a pozvani su svi roditelji sa djecom da dođu i posjete prostorije "Ježeve kućice".

Više informacija možete dobiti na broj telefona 061 204 002 i 061 770 001.